PurhusNet > Om PurhusNet > Dagbogen > Logbog 2000

 

Denne side indeholder  hvad der har stået i "popup" vinduet for PurhusNet i år 2000 . Siden her er ikke absolut opdateret, da popup boksen's tekst i første omgang lægges på denne side, hvorefter det "klumpvis" flyttes til denne side. Principielt er der ingen links fra denne side, da der måske henvises til materiale, som ikke længere eksisterer. Brug i stedet søgefunktionen, hvis du mangler noget bestemt.

30/12 Godt for krop og sjæl
Så har vejrguderne givet os mulighed for at lege i sneen. Kan du få fingre i et par langrendsski kan du få motion og naturoplevelse i det velkendte Fussingø Skovdistrikt eller den fredfyldte Hem Skov
(godt nok lige uden for kommunegrænsen)

25/12 Så er det frem med skøjterne!
Kender du en god, stor, lavtvandet oversvømmelse må du gerne sende en mail til PurhusNet, så flere kan få fornøjelsen. P.t er isen godt 7 cm tyk på Purhus Skøjtearena
(= opsamlingsdammen fra motorvejen ved Purhus)

18/12 Purhus.dk & PurhusNet.dk
Hvad sker der nu med PurhusNet, hvor kommunens officielle hjemmeside er kommet i luften? Det spørgsmål er stillet fra forskellig side, og webmasteren er kommet med nogle betragtninger i den anledning. Følg link fra nyhedsboksen.

18/12 Webmasteren på PurhusNet hørte nok til de børn, der absolut skulle smugkigge i julegaverne. Denne uskik hænger åbenbart stadig ved - nu kommer det til udtryk i et smugkig på brudstykker af den kommende kommunale hjemmeside . Brudstykkerne yder ikke siten retfærdighed, men giver dog et fingerpeg om opbygning og omfang.

14/12 Med byrådsdagsorden nr. 23 sluttes nu et afsnit i PurhusNet's historie.  Kommunens officielle hjemmeside går i luften d. 20. dec., og der vil der naturligvis blive mulighed for at læse dagsordener og referater - også fra udvalgene.

10/12 Tilhørene sad tæt til Purhus Musikskoles vellykkede julekoncert. Ca. 150 forældre, søskende og bedsteforældre nød de ca 30 numre. Du kan se billeder og små videoklip her på PurhusNet.

6/12 Mens der p.g.a. travlhed er lidt stille på PurhusNet kan du jo passende aflægge vor venskabskommune ud i det norske et virtuelt besøg. Brug linket i nyhedsboksen og tag en tur på deres hjemmeside.

29/11 Der sker ikke noget i ungdomsklubberne! Det var essensen i en avisartikel her for nyligt. Noget sker der da - hvad f.eks. med en skitur til Hovfjellet (hvis den da ikke allerede er udsolgt). Som appetitvækker kan du se/gense reportagen fra sidste år - se link i nyhedsboksen.

25/11 Hvem skal udføre større opgaver for kommunen - de billigste? - de "sædvanlige"? - de lokale? eller ??. Se meninger under Debatter og giv dit besyv med. En ting er sikkert - det er også dine penge, det drejer sig om

20/11 Så er der netop et år til Kommunalvalg 2001. Derfor er der nu oprettet et hjørne på PurhusNet, der er parat til at opsamle synspunkter og meninger i forbindelse med valget. Tror du forresten, at folk kender byrødderne? - se og/eller deltag i uformel undersøgelse på KV 2001 siden.

15/11 Så er gode inititativer og ideer penge værd. Indenrigsministeriets Landdistriktpulje har til formål i bred forstand at støtte udvikling i landdistrikter. Du skal indsende din ansøgning inden 1. december - det være sig som privat, forening eller offentlig ansøger.

12/11 Sejr til damer fra SIF og PIF - nederlag til herrer fra Bjerregrav og SIF. Har du interese i at følge de lokale håndboldhold giver "Håndbold resultater" dig en samlet indgang til stillinger og resultater for alle håndboldhold her i kommunen. Endvidere er der kamp referater for nogle hold

8/11 Mens du venter på en tidlig julegave d. 20 dec. i form af en kommunal hjemmeside, kan du på en side med Oversigt over IT-services se, hvorfor PurhusNet fik sikret kommunen en plads i det anstændige selskab m.h.t. kommunale hjemmesider.

6/11 Har du mod på at optræde på de skrå brædder - eller vil du bare gerne være en del af en succes? Purhus revyen er ved at starte op, og har brug for nye talenter. Klik på linket "Revy", hvor du kan læse mere og gense sidste års succes.

1/11 Kommunen bruger p.t. 20.000 kr. til en kontrollør, der 73 gange vil besøge kommunens haller for at registrere aktiviteten. Penge ud af vinduet mener Michael Rauff og borgmesteren svarer. Du kan også komme med din mening. Se Debat Forum.

27/10 Der er en verden udenfor Purhus - også på Internettet. Søger du efter noget på hele Internettet er søgemaskinen Google det bedste valg. Du kan søge direkte via nederste søgefelt her på siden - Søg www

21/10 Godbidder fra Kalenderen: Nørbæk Efterskole har d. 25 kl. 10.30 besøg af Johannes     Møllehave, der fortæller om oplevelser med drengebøger. D. 26 er der møde om misbrugsproblemer (Purhus Hallen) eller fællesspisning (Asferg Forsamlingshus). Læs mere i Kalenderen.

18/10 Spar penge - brug PurhusNet! En oprydning på webmasterens skrivebord bragte de vedtagne ændringer til Kommunalplan 1998-2009 frem i lyset og de er nu lagt ind i Kommunalplanen. Så læs den her og spar de 280 kr. den koster, hvis du ønsker at købe den på Rådhuset.

15/10 Så kom PIF's anden oprykning i hus - serie 6 er nu serie 5.. Efter en velfortjent 3-1 sejr over oprykningskonkurrenterne FSI sprang champagne propperne for anden gang i denne sæson.Thomas Sørensen, der kom til PIF fra FSI i sommers, scorede alle 3 mål. I serie 3 var der sejre til såvel SIF som FSI, således at sidstnævnte har reddet sig fri fra nedrykning.

12/10 Har du ideen og initiativet? - så kan Folkeoplysningsudvalget måske hjælpe dig økonomisk med midler fra 5% puljen. Der er stadig ca. 38.000 kr at gøre godt med i indeværende år, hvor der specielt er fokus på "Lederpleje" . Se mere under "5% pulje" linket her på forsiden.

8/10 1, 2 eller 3 serie 3 hold næste år? PIF har sikret sig oprykning til serie 3, mens SIF og FSI kæmper for at undgå nedrykning til serie 4. I serie 6 kæmper FSI og PIF om oprykning. Se stillinger via "Fodbold". Nu også en "Håndbold" med link til diverse stillinger.

6/10 Imponerende præcision. Budgettet sagde 2.000.000 kr - der blev brugt 1.999.880 kr - d.v.s. 120 kr skudt forbi. Det drejer sig om EDB til Rådhuset - læs mere i dagsorden for byrådsmødet.

Guld til de danske håndboldpiger - tillykke2/10 Kænguruen (opr. til ære for håndboldpigerne) for lov at stå lidt endnu for at ønske Lone H. Rasmussen, Ørrild, tillykke med jysk mesterskab i styrkeløft.

2/10 Kænguruen på sejrskamlen (opr. til ære for håndboldpigerne) for lov at stå lidt endnu for at fejre, at PIF fra næste sæson har et hold i serie 3. Tillykke.

28/9
Afstemning om fælles valuta - resultat fra Asferg:
284 JA stemmer (45,6%), 333 NEJ stemmer (53,5%), 4 blanke & 2 ugyldig. Stemmeprocent 87,3 %. På
www.inm.dk vil der komme flere resultater.

26/9 Giv 1.000-2.000 kr. til Røde Kors!
Noget af greb i lommen og dog - melder du dig som indsamler til landsindsamlingen på søndag 11-14 vil du faktisk indirekte bidrage med nævnte beløb. Læs mere på www.redcross.dk eller klik på banneret her på forsiden for at går direkte til tilmeldingsskema.

20/9 Billiger med børn i friskole! Det var overskriften på et indslag i TV2 Østjylland, hvor der blev fortalt om, at det faktisk er billigere at have børn i Fussingø Egnens Friskole sammenlignet med kommunal skole + fritidsordning. Under " Sket" er der link til video af indslaget.

16/9 Hvordan er Purhus Kommune sammenlignet med andre kommuner? PurhusNet har tidligere bragt nogle sammenligninger - nu kan du selv via Internettet lege med tallene. Følg linket "Skattekroner og service" i den gule boks eller gå direkte www.netborger.dk

11/9 Jysk Tavlemontage i Asferg og BioNutria i Fårup er seneste to eksempler på, hvorledes små firmaer kan bide skeer med de større i kraft af Internettet. Du kan se en oplistning over erhvervsvirksomheder i kommunen med egen Internet side under Erhverv. Er listen ufuldstændig , må du gerne sende en mail til PurhusNet.

9/9 Østjyllands største loppemarked - det foregår i dag iHvidsten i/ved det gamle tromlehus (Mariagervej) fra 10-15. Så vil du gøre en god handel eller blot ud at opleve lidt i det gode vejr, er det med at kommme ud af starthullerne.

5/9 Lodsejerinformation er betegnelsen for et nyt tilbud fra Århus Amt. Via internettet har du mulighed for at se et væld af oplysninger om tilskudsmuligheder, retslige bindinger og regionplanlagte områder. Se introducerende eksempler her på PurhusNet

1/9 Skatten stiger med 1% og (fra 20.5 til 21.5) grundskyldspromillen fra 9 til 14. Det er resultatet af byrådets budgetforhandlinger. Hvorfor og hvad får vi for pengene? . Det kan du få et indtryk af ved at studere de kommunale nøgletal under "Skattekroner & Service"

31/8 Noget af et tilløbsstykke. Der blev i dag afholdt officiel åbning af EDB Caféen på Spentrup Ældrecenter, og interesserede strømmede til. Fredag er der lukket, men fra på mandag kl. 9.00 vil der være gang i mus og taster.

27/8 Mange bække små ... kan skam også blive til noget. Der blev spenderet mange småpenge på Torvedagen i Asferg sidste lørdag, men lidt har også ret - regnskabet er nu opgjort og viser et overskud på ca. 10.000 kr. til fordel for Huset.

25/8 Har du noget, du gerne vil have på "nettet"?  Der er efterhånden en række muligheder på PurhusNet - se link'et Dine muligheder her på forsiden -  og for Asferg-borgere er der tillige omtalt et tilbud om præsentation på asferg.dk.

21/8 Husker du at bruge Kalenderen? Du kan se kommende arrangementer her i kommunen, og du kan selv lægge dine arrangementer ind. Nu i forbedret udgave med farve markeringer af forskellige arrangementer..

19/8 Med strålende vejr og masser af boder og besøgende på Torvedagen i Asferg en absolut succes. Hvor stort et beløb, der blev rejst til fordel for Huset, kendes ikke endnu, men det solide fremmøde kan tages som et skulderklap til Initativgruppen og Husboblerne.

18/8 Torvedag i Asferg: Mellem kl. 12.00 og 12.30 lørdag vil torvepladsen få besøg af omkring 20 Morris Minor 1000 veteranbiler. Det er Nordisk Morris Minor  v/Anton Kamp Nielsen der afholder træf på lørdag, og de vil gerne vise deres flotte biler frem. Kom og kig de velplejede biler - de er bestemt en oplevelse værd!  Ejerne vil helt sikkert gerne fortælle om bilerne.... Læs mere under Huset

15/8 Tilmeldingerne til Torvedag i Asferg lørdag den 190800 kl 10.00. vælter ind. Mange børn har allerede tilmeldt sig børneloppemarkedet, men der er stadig plads til flere. Fiskedammen bliver stor, der er hundredvis af gevinster - og der er " bid" hver gang. Der mangler effekter til loppemarked, så har du set gemmerne efter, ellers gør det og kontrakt Ove på tlf.86
478417... Læs mere under Huset

9/8 Masser af tilbud - det er hvad Ungdomsskolen og ungdomsklubberne har til de unge i kommunen. Og det understreges, at i år er hytteturen både med indendørs overnatning og toilet - så kan vi selv gisne om forholdene sidste år!

3/8 Fodbold resultater - du har siden sæsonens begyndelse kunnet følge med i resultaterne for de fleste af kommunens fodboldhold under "Forbold Ressultater". Der er nu også tilføjet link til Østjysk Old Boys, hvor bl.a. FSI, PIF & Ålum deltager med 40 og 45 år's old boys.

31/7 Ringridning - at få ram på den lille ring kan gøres ved brug af forskellige teknikker - mund og tunge spiller for de fleste en afgørende rolle. Hver rytter har sin egen specielle stil, der benyttes så konsekvent, at nogle billeder ser ud til at være kopier. Ta' selv et kig på samlingen.

31/7 Har du behov lyst til at genopfriske sportsfesten i Gassum eller lade op til den kommende uge i Fårup kan du se en stak billeder fra førstnævnte. Billeder fra ringriding kommer snarest

27/7 Så er der sommerfester for folket. I Gassum er de godt igang, Kousted starter fredag og de ihærdige kan fortsætte i Fårup i den følgend ugeBemærk - sider med billedrepotager tager nogen tid at få læst ind.

26/7 Ska' vi ha' en kombineret svømme og skøjtehal. Ideen luftes i DebatForum. Der har du som bekendt mulighed for umiddelbart at svre. Se også debat indlæg om ny mandatfordeling i Byrådet - den ligger under Meninger

24/7 Så er webmasteren tilbage efter en impulsiv ferie i det sydfranske, hvor vejret var ganske behagelig med skyfri himmel. Såfremt den hjembragte "franske ferieforlænger" (10 liters dunk med Cotes de Rhone) ikke distraherer for meget, kan der forventes en række opdateringer på PurhusNet

10/7 Der mangler 8.5 mio kr.
for at det kommunale budget hænger sammen i 2001. Rundt regnet svarer det til 1.000 kr pr. indbygger i kommunen. Et indlæg (Se DiskussionsForum) slår til lyd for en offentlig debat om en løsning - brug PurhusNet til formålet. 10/7 (2): Nye toner - sløret løftes lidt for potentielle spareområder !

7/7 Cirkus i Asferg
Mangler du lidt underholdning på en kølig sommerdag, har du muligheden for at overvære Cirkus Princess'es forestilling i Asferg søndag eftermiddag kl. 15.00 - foregår på sportspladsen

4/7 Udnyt chancen...
til et nærmere kig på en af din kommunes seværdigheder. For blot 20 kr. kan du få en skøn aftenstur på Fussingø Slot. Læs mere og se datoer ved at åbne Kalenderen.

2/7 Store planer - ingen debat
Såfan lyder overskriften i dagens avis. Emnet er Hastighedsplanen og Affaldsplanen. Hvis du lige vil checke op på indholdet af disse planer kan du se læse dem her på PurhusNet - se link Affaldsplan m.m. her på forsiden (ved siden af Rådhuset)

29/6 Aktuelt citat:
"Det vil være helt forkert at blande renoveringen af skolen (Asferg red.) sammen med et privat hal-prjekt" - Formand for Børne- og Kulturudvalget, Lars Bang, i Amtsavisen 28. juni.

24/6 Så sidder vi her igen............
er titlen på et nyt indlæg i DebatForum (links fra forsiden). Vore kommunalpolitikere får nogen stryg i det indlæg. Og mere af samme skuffe - Bjarne Overmark's båltale, som du finder under Sankt Hans i Asferg.

23/6 Tørvejr Sankt Hans aften !!
Du kan roligt tage til Sankt Hans i aften - det bliver tørvejr. Se nedenstående vejrradar billede fra 16.50 som viser, at regnen er på vej væk efterfulgt af opklaring

20/6 WAP til PurhusNet!
Hvis man skal tro reklamerne fra Nokia og Ericson er det nærmest en nødvendighed, at vi alle bliver udstyret med en WAP telefon. Skulle du være hoppet på den vogn har du nu chancen for løbende at holde dig ajour med listen over nyheder på PurhusNet - adressen er
www.purhusnet.dk/wap (kan kun ses via WAP telefon!!)

16/6 McDonalds i Asferg !.
Muligheden foreligger, eftersom et nyt 14.000 m2 servicenter med benzinsalg, cafeteria, kiosk, motel, varehotel m.m. er på vej til Purhus Erhvervsområde ved motorvejsafkørsel 38. Læs mere i dag og i morgen i Amtsavisen. PurhusNet følger senere op på historien.

14/6 Løbstider inkl. mellemtider er nu lagt på for alle 8981 & 8990 deltagere i broløbet.

13/6 2. pinsedag deltog en række Purhus borgere sammen med ca. 80.000 andre i et 1/2 marathon over den nye Øresundsbro. I takt med at det lykkes at komme igennem til serveren på internettet lægges tiderne på PurhusNet.

10/6 Spring et møde over og spar i omegnen af 4 mio. kr. Sådan kunne en naiv konklusion være efter at have læst dagsordenen for næste byrådsmøde, hvor der skal vedtages bevillinger til "vand & jord" - læs selv dagsordenen.

9/6 Tidlig sommerferie til PIF's serie 4 hold - desværre missede de chancen for at nyde sommeren på 1. pladsen. Læs kamp referater og se topscorer listen under PIF's sider. Er du interesseret i stillingen for andre af kommunens fodboldhold, kan du finde disse på Sportalen via Fodboldstilling her på forsiden.

6/6 Nok en plan, som kommunen gerne modtager kommentarer til. Det drejer sig om Affaldsplan 2000-2012. Du kan læse den on-line nu, og senere forventer PurhusNet at kunne præsentere en opsummering af de væsentlige diskussionsspørgsmål vedr. planen.

29/5 Mange af os i Purhus Kommune har travlt - også når vi færdes i trafikken. Det fremgår af Hastighedsplanen, hvor du kan se hvor stærkt der bliver kørt forskellige steder i kommunen, samt hvilke fartdæmpende foranstaltninger, der er under overvejelse. Har du kommentarer er du som altid velkommen til at sende sådanne til PurhusNet.

15/5 Er dit hus vurderet korrekt i forhold til nabolaget? Det kan du ny checke på Internettet under www.netborger.dk, (links i nyhedsboks) der indeholder en fortegnelse over samtlige kommuner og ejendomsvurderinger i disse. Bemærk også, at du på samme side kan få udskrevet en række nyttige blanketter.

10/5 Asferg projektet - Helhedsskole - Leg & Læring. Kært barn har haft mange navne. Projekter er nu så godt undervejs, at der foreligger en midtvejs rapport - et arbejdsgrundlag. Da Asferg projektet kan blive model for kommunens øvrige skoler har rapporten interesse ud over Asferg skoledistrikt. Det er dog ikke kun pædagogik det hele - arkitekten anslår de totale udgifter til ca. 5.3 mill. kr

2/5 Eksterne web redaktører søges!. Gode ideer og engagement betyder mere en teknisk kunnen.  Send en mail, hvor du kort beskriver, hvorledes du kunne tænke dig at bidrage. Og lad dig ikke holde tilbage pga manglende /ingen kendskab til web produktion - specielt for helt uerfarne potentielle web-redaktører kan PurhusNet stille nødvendige udviklingsværktøjer til rådighed.27/4 Via Infosport kan du finde resultater for stort set alle fodboldhold i kommunen - pånær oldboys. Der har PurhusNet nu lavet en oversigt, hvor der med forhåbentlig velvillig bistand fra resultatleverandører, bliver mulighed for også at finde resultater for disse hold.

22/4 Kommuner sparer på de syge. Afviser førtidspension til borgere, der er for syge til at arbejde.Det var overskriften på et fyldig indslag i TV2 nyhederne her til aften, og Purhus Kommune fik den tvivlsomme ære af at eksemplificere tendensen. Du kan se indslaget under http://nyhederne.tv2.dk/ , og senere kommer der vel en naturlig forklaring i den lokale presse.

19/4 Her i påsken skal mange af os nok i haven. Hvis du irriteres over stubbe fra døde elmetræer og deslige, har Hastrup Miniudlejning netop fået en såkaldt stubfræser. Med den kan du slippe af med stubbe uden at haven kommer til at ligne en øveplads for tunge gravemaskiner.

18/4 Uups - dødt link!. "For ringe Purhus Kommune" er nu linket korrekt.

15/4 Så har der været forårsrengøring på PurhusNet. Nogle sider er sendt til de evige bit-marker, mens andre er samlet i Arkivet.

14/4 Med 15.ende sejr i træk kom PIF videre i pokalturneringen. Denne gang gik det ud over Farsø, der på egen bane blev slået 0-2. Se mere under PIF.

11/4 Så er fodboldturneringerne ved at komme godt i gang både for store og små. Sportal (tidligere Infosport) er jo alle tiders system til at følge stillinger og resultater. PurhusNet gør det let at finde dit hold - se under Fodbold resultater.

9/4 Sådanne tilbud fik vi ikke i min skoletid:

  • ..arbejde med matematik og kommunikere herom over internettet.
  • ..udleveret en kasse med stumper til en PC
  • ...vil der udelukkende i en uge blive arbejdet med multimedier

Ovenstående er klippet fra tilbuddene til 8. klasse på Fussingø egnens Friskole.

8/4 Der er da heldigvis intet, som slår en god dansk forårsdag -vel? Læs selv Mette & Dorte's rejsebreve og indrøm bare, at du ligesom webmasteren siger "Bare det var mig".

Fodbold - intet nyt!. Dvs. PIF's serie 4 vandt 14. sejr i træk.

6/4 Brug Søge funktionen!!.
Det kan til tider være svært at opretholde en logisk struktur, så du ubesværet finder den side, som du er interesseret i. Derfor - brug Søge funktionen. Har netop sendt en nævefuld dollars 'over there', så nu er samtlige sider på PurhusNet med i søgning, Husk også - at du kan søge på øvrige sider i Purhus Kommune.

4/4 Nu kan du se små video klips fra revyen i Gassum.

3/4 Du kan nu se temmelig mange billeder fra revyen "Her omkring", som har trukket fulde huse i såvel Asferg som Gassum.

2/4 Så er der så småt ved at komme liv på siderne igen efter en lidt stille uge.

27/3 Nu kunne man tro, at PurhusNet ville sprudle af aktivitet efter modtagelse af tilsagn om tilskud på 75.000 kr. Det vil ikke være tilfældet. Frem til 1. april er webmasteren lidt i "defensiven" p.g.a. presserende arbejdsopgave på jobbet.

24/3 Landdistrikt penge til Huset & PurhusNet Indenrigsministeriet har netop blandt 336 ansøgere udvagt 135 til at modtage tilskud - heriblandt Huset og PurhusNet. Huset nåede med i allersidste øjeblik - læs beretningen her på PurhusNet (se nyhedsboksen)

24/3 HUSET i Hist & Pist i aften!!.
Fra velunderrettet kilde forlyder, at "Huset" vil blive omtal i TV2 Østjylland's Hist & Pist her i aften mellem 19.30-20.00.

23/3 Byrådets dagsorden til d. 28/3 er ganske fyldig med 12 punkter - bl.a. godkendelse af KommunePlan, nyt fuldtidsjob i forbindelse med kommunal hjemmeside og Børnehuset i Gassum

Apropos hjemmesiden - Mærsk Data søger netop nu med radioannoncer mm. efter ca. 50 internetudviklere. Med en budgetteret årsløn på 175.000 kr. er det nok ikke lige dén gruppe, som kommunen vil søge sin medarbejder i.

21/3 Amtsavisen omtaler i dag Foreningen af Underkuede Ægtemænd. Se deres hjemmeside, der kort, nøgtern, sort, fortæller om en forening her i kommunen for forsvarsløse ægtemænd. Den henvender sig til andre ægtemænd, der er mere eller mindre underkuede af deres i denne forstand bedre halvdele. Se link under Foreninger.

19/3 Rigtig mange mennesker overværede bevæge-glæde for fuld udblæsning ved forårsopvisningen i Purhus Hallen. Over 250 gymnaster fra PIF, FSI og Nørbæk Efterskole deltog. Du kan se billeder fra opvisningen, hvor også PIF's nye Air Track blev indviet (Anskaffet med støtte fra Østjyske Bank). Følg link fra den gule boks.

18/3 Så er det i eftermiddag kl. 13.00 - 15.00 du kan opleve bevæge-glæde for fuld udblæsning ved forårsopvisningen i Purhus Hallen. Over 200 gymnaster fra PIF, FSI og Nørbæk Efterskole deltager. Du kan også se og prøve en ny Airtrack (slags hoppepude), som PIF har anskaffet med sponsorstøtte fra Østjyske Bank. Følg link fra den gule boks.

14/3 Så har du mulighed for at få lidt mere at vide om projektet Asferg Idræts- og Aktivitetscenter. Initiativgruppen har indsendt en ansøgning til kommunen, og de væsentligste dele af denne inklusiv foreslået situationsplan kan du nu se her på PurhusNet

12/3 Purhus børn læser som gennemsnittet.
Det er i hvert til fald konklusionen ved en simpel sammenligning af resultater af en læseprøve for 1. klasse. 53% er hurtige og sikre læsere, 26% langsomme og sikre mens 22% bedømmes som usikre læsere. Landsgns. er ca. 50-25-25. Du kan læse mere om undersøgelsen via
www.stiften.dk eller læse dagens udgave af Amtsavisen.

9/3 Der arbejdes intenst med planerne om et aktivitetshus i Asferg. Der er nu for at fremme sagen nedsat en gruppe kaldet "Husboblerne", og initiativgruppen er i dialog med kommunen. Se mere under "Huset".

4/3 Gode idéer er penge værd.
Har du en god idé, som falder under "nye initiativer, udviklingsarbejde, folkeoplysende tilbud, samlingssteder samt virksomhed af tværgående karakter, kan du søge Folkeoplysningsudvalget om midler fra den  såkaldte 5% pulje. Som inspiration kan du se ansøgningerne fra 1999 her på PurhusNet..

2/3  REVY -- REVY -- REVY
Så er det tid for at få sig en kostelig oplevelse ved at overvære den lokale revy. Kl. 18.30 i Spentrup nu her på lørdag, og samme dag starter salget af billetter til revy i Asferg & Gassum. Mød op kl. 9.30-10.30 i Asferg Brugs, og 11.00-12.00 i Gassum Brugs. Sidste år var alt udsolgt inden revyen blev annonceret !!
Læs mere på PIF's side

1/3 Nyhedsmagasinet på TV1 satte i aften focus på Microsoft's dominerende stilling på softwaremarkedet. Det omfatter også internet browsere, hvor du med 85% sandsynlighed bruger Microsoft Explorer. Sikkert ikke fordi du har valgt den, men fordi Microsoft i kraft af deres dominerende stilling har leveret den med din computer. Gør oprør - brug Netscape. Den er gratis og mindst lige så god. Se link under "Gode Råd".

29/2 Medicintilskuddet huserer stadig. I et debatindlæg redegøres for Purhus kommunes behandling af tilskuddet i.f.t. f.eks. Randers kommune

28/2 Ny firma præsentation: Jysk Dokumentation & Design. Se link under Erhverv

27/2 Oversigten over Bogbussen's køreplan er opdateret. I den forbindelse vil jeg kraftig anbefale Bibliotekets nye system til søgning via Internettet. Se link under Bogbussen

24/2 Masser af interessant læsestof. Det er hvad du finder i Purhus Lokalarkiv's årsskrift for 1999, som nu ligger on-line. Læs f.eks. beretningen om kommunesammenlægningen eller historien om dyrlæge Albert Iversen, Spentrup, der som medlem af Hvidsten-gruppen blev henrettet af tyskerne.

22/2 Er du en frisk ung m/k 17-21 år har LIONS CLUB PURHUS et godt tilbud til dig: Deltag i international ungdomslejr i Nordnorge i juli 2000. Læs mere om LIONs CLUB PURHUS under "Foreninger"

21/2 Fristen for at indgive kommentarer til KommunePlan98-2008 udløb d. 14/2. Udnyttede du muligheden, må du meget gerne sende en kopi til PurhusNet, så flere kan blive delagtiggjort i dine synspunkter. Der er p.t. lagt en "halv-svensk" kommentar på.

20/2 Suk - det var så den skiferie, og det i løbet af den forgangne uge indkomne materiale er blevet lagt på (e-post liste m.m.)
   Husk i morgen mandag d. 21/2 er der skole- indskrivning til Fussingø-egnens Friskole kl. 16.00 - 19.00 på Sønderbækskolen.   (Indmeldelsesgebyr kr. 200 pr. familie modregnes i 1. måneds skolepenge). Til stede vil være skoleleder Dorte Bæk-Sørensen samt     repræsentanter fra skolebestyrelsen. Læs mere via linket "Friskole" her på forsiden.

11/2 VINTERFERIE Husk at checke KommunePlan98-2009. D. 15. februar er sidste frist for at komme med indvendinger.

10/2 Billederne fra Ungdomsskolens skitur har rigtignok trukket besøgende til PurhusNet. I gns. har der de seneste 3 dage været mere end 200 unikke besøg. Rekorden var 233 i går.

9/2 You ain't seen nothing yet ..
Der har været vældig interesse for reportagen fra skituren - men du har ikke rigtig set noget, inden du har bladret igennem de 148 billeder, som nu ligger on-line. Som du vil se, ligger billederne som små "thumbnails", så du kan danne dig et overblik over hvilke, du vil se i fuld størrelse.
Og en masse fejl på de andre skitur sider er nu rettet - de blev lagt på en sen nattetime, hvor webmasteren var rimelig kvæstet.

6/2 Tidligt søndag morgen kom knap 100 dødtrætte unge hjem fra Ungdomsskolens skitur til Hovfjellet. Du kan nu læse repotage og se nogle billeder fra turen. Senere vil der blive mulighed for at downloade mange flere billeder - der er ca. 150!.

Du kan nu under "Huset" se kort med alternative placeringsmuligheder

3/2 Purhuslisten indkalder til møde d. 24. februar. Se dagsorden på deres side under Foreninger

Knap 100 var mødt frem til borgermødet i Asferg Forsamlingshus. Du kan læse referat fra mødet ved at følge linket "Huset" her på forsiden, ligesom du der har mulighed for at delagtiggøre os i din mening om projektet. .

Også ny kamp referat for FSI herre håndbold

Husk at det er i morgen, at der kl. 19 i Asferg Forsamlingshus afholdes borgermøde om Asferg Idræts- og Aktivitetscenter - Drøm eller virkelighed? Initiativgruppen har indgået "sponsoraftaler" med Statoil i Terp og Brugsen i Gassum om kager/brød. Brugsen i Asferg vil gerne "skænke" kaffen, og Sparekassen vil sørge for øl og vand

30/1 Tillykke til Bjerregrav's herre junior. I dag lykkedes det dem at få point i Herre Junior Division Vest, idet de på udebane spillede uafgjort 23-23 mod Snejbjerg.

Husk du let kan se alle øvrige resultater for kommunens håndboldhold ved at klikke på linket "Håndboldresultater" her på forsiden. Under FSI og SIF kan du endvidere finde kamp referater.

27/1 Kommunen vil i løbet af året komme med deres egen hjemmeside. Sådan en koster naturligvis penge at få op at stå og holde kørende, men der skulle til gengæld også blive mulighed for at give bedre service og tidsbesparelse til borgerne. En effektiv og billig løsning er f.eks. at lægge kommunale ansøgningsskemaer og blanketter ud på nettet. Se en smagsprøve her på PurhusNet

23/1 Som supplement til beskrivelsen af Hvidsten Kro og dennes histore er der nu indlagt en kopi af Billed Bladets dækning af Gudrun og Marius Fiil's sølvbryllup i 1942. Dengang kosted Billed Bladet 30 øre og var virkeligt et billed blad, Begivenheden blev dækket med ialt 17 billeder, som nu alle kan ses her.

20/1 Asferg Idræts- og Aktivitetshus !!
Hvad er det? - ja, det er op til borgerne at afgøre  - læs den udsendte pressemeddelse og indkaldelse til borgermøde. Se link under Nyheder

Web- hotellet meddeler: Der kan i dag torsdag forekomme perioder hvor serverne ikke vil svare. Dette sker i forbindelse med opgraderingen af vores linjer hvorefter vores svartider også gerne skulle være tilbage på vanlig respektabel standard.

17/1 Langsom forbindelse, ude af drift og al mulig anden bøvl. Det er p.t. situationen for det web-hotel, hvor PurhusNet ligger. Årsagen er, at web-hotellet er ved at installere større maskiner, og her d. 20. skulle Teledanmark etablere en hurtigere forbindelse. Så det må vi så bare glæde os til.

15/1 EDB når det er værst:
Taksterne for offentlig vand og vandafledning pr. m3 er følgende

Vandforbrug

Kr.  5,625

Statsafgift vand

Kr.  6,250

Fast afgift

Kr. 55,000

Vandafledning

Kr. 22,000

Ovenstående er hentet fra "Afregning over forbrugsafgifter" - og pga edb-regneriet ser det ud som om, at en m3 vand nu koster 5,625 kr.!!

12/1 Der har siden nytåret været en livlig debat og omtale af kommunens reduktion i adgangen til at få medicinkort for pensionister. Specielt har kommunens "spørgeskema" vakt harme blandt nogle.Se spørgeskema, lovgrundlag og meninger her på PurhusNet - og giv gerne dit besyv med.

7/1 Internet kan gavne nærdemokratiet.
Sådan lød budskabet i et indslag i morgenradioen. Borgerne skal ikke nøjes med at blande sig hvert 4. år. Men betingelsen for, at de løbende kan involvere sig i kommunale anliggende er, at de er bekendt med hvad der foregår. Åbne kommunale postlister på nettet blev fremhævet som et godt middel, såfremt man vil mere end blot 1-vejs kommunikation. Vores borgmester mener iflg. Amtsavisen 3/1 at "Nærdemokratiet er vores hjertebarn", så det bliver spændende at se, hvorledes Rådhuset vil udnytte Internettets muligheder.

4/1 Som forventet kunne SIF ikke stille noget op mod 2. divisionsholdet fra TST 79. Kampen endte 17 -32. Læs kamp referat.

2/1 Måske har du lovet dig selv eller dine omgivelser at motionere lidt mere i det nye år. Så er Broløbet 2000 en god gulerod, hvor der venter en stor oplevelse sammen med 100.000 andre - heriblandt en del Purhus borgere.

4/1 Så er det i aften kl. 20.45 i Spentrup-hallen, at Spentrup's serie 2 håndbold herrer får den tvivlsomme fornøjelse at møde 2. divisionsholdet fra TST 79 i landspokalturneringens 5. runde. En på papiret umulig opgave - men ta' lige et kig under SIF's side for at se, hvordan det gik, da SIF lammetævede et jyllandsserie hold.

1/1 Her ved årsskiftet er FFU - Foreningen For Underkuede ægtemænd et tilbud, der også gavner dem, der knokler for fø´en uden anden tak end at blive tilbudt mere arbejde derhjemme.... Læs mere under Foreninger

Se også sider for 2000 2001 2002

 

 

Siden er sidst ændret 01 January, 2003