PurhusNet > Aktiviteter > Sagt-Gjort-Skrevet

 

Sagt - gjort eller skrevet

4. august 2005 Post Danmark Rundt brugte ca. 10 min. i Purhus kommune - se billeder

18. marts 2005 Hvad laver helikopteren?
Mange har sikkert set en helikopter med "noget" hængende under sig komme flyvende i luftrummet nord for Randers. Er den ved at transportere en større bygningskonstruktion? Nej - efter indflyvning til området hænger den stille og bevæger sig derefter ganske langsom typisk i nord-sydgående retning.

Gå du ind på Århus Amts hjemmeside om drikkevand kan du læse, at hvad du ser er opmåling af jordlagene over det store grundvandsbassin, der ligger nord for Randers. Fra tingesten, der hænger under helikopteren, kan man i kraft af at ler og kalk har forskellig elektrisk modstand måle jordbundens sammensætning og dermed, om der ligger et beskyttende lerlag over grundvandet.

Billedet er taget på ca. 2 km's
afstand med 10xzoom - derfor middelmådig kvalitet

 

8. marts 2005 Brand i Purhus Hallen
Kl. 5.40 gik brandalarmen i Purhus Hallen, hvor der var gået ild i cafeteriet. De næste timer kæmpede brandværnet med at slukke ilden, der udover køkken og cafeteria også fortærede gavl og de første 5-10 meter af taget - håndværkere arbejdede sen aften intens med at få hullerne dækket. Gulvet ser ud til kun at have taget begrænset skade. Endnu kendes årsagen til branden ikke - fritureapperatet var slukket.

Klik på billeder for større udgave - se indslag på TV Østjylland

 

4. marts 2005 Tog han bagdøren?
En uventet glat sving på Mariagervej i Hastrup sendte fredag eftermiddag en varebil på en slingretur, der først stoppede godt og vel inde i soveværelset i ejendommen Mariagervej 420. Heldigvis skete der ingen personskade - det kunne være gået gruelig galt for bilens fører, såfremt "endestationen" var blevet et særdeles solidt træ et par meter længere fremme ad vejen.

Bil i hus i Hastrup 4. marts 2005
Forsøgte han at tage bagdøren? (Firmalogo fjernet fra bilen)

 

23/1 2005
Er webmasteren faldet i søvn? Det kunne se sådan ud bedømt ud fra mangel på nyheder på hjemmesiden. Det er dog ikke tilfældet - hverken søvn eller PurhusNet har der været tid til i bestræbelserne på at få den kommende landmandsrettede portal landmand.dk klar til præsentation på Agromek - se billede hvor webmaster hjælp landbrugets førstemand Peter Gæmelke med at opsætte sin personlige hjemmeside.

9/1 2005 Storm over Purhus - se billeder

26/11 2004 Jul i Gassum
Her er lige et par billeder fra Gassum Forsamlingshus i fredags. Ca. 150 mødte op til spisning og efterfølgende hygge. Klik på billeder for at se større / hele billedet

Fotograferet af
Frank Nørgaard

 

23/6 Sankt Hans i Asferg

Det var skam tørvejr, da bålet skulle tændes, men eftersom det havde regnet hele eftermiddagen, var det absolut ikke ligetil at få sat gang i bålen. Der kom en masse røg og skam også en smule flammer, men optændingshalmen futtede af uden at have gjort noget større indtryk på bålet. Så båltaler Steen Bundgaard måtte - efter stort set at have sunget solo - holde sin båltale uden et flammende bål som baggrund. Bundgaard appelerede i sin tale om at huske på og støtte indsatsen udøvet af lokale ildsjæle - ligesom der ikke var megen ild var der ej heller mange sjæle, der lyttede på. Kun ca. 35 havde trodset det trælse vejr.

Klik på billeder for at se større version


13/6 2004  EU 2004 valg - blot 44% af borgerne i Purhus bevægede sig til stemmeurnerne.

12/6 2004  Hyggetimer i Sparekassen Kronjylland, Asferg afdeling

5/3 2004

7. klasser på glatis
To 7. klasser fra Spentrup havde en rigtig god oplevelse en fredag aften på skøjtebanen ved Underværket i Randers - se billederne.

1/2/ 2004

Hovfjellet 2004 - Purhus Ungdomsskoles skitur
Igen i år sendte Purhus Ungdomsskole tre busser fyldt med unge mennesker til Hovfjellet, hvor en del fik deres første oplevelser på ski. Som det fremgår af billederne var man rigtig heldige med vejret - blå himmel og næsten skulpturagtige snedækkede træer. Klik her for at se billederne.

20/11 2003

Håndbold: Spentrup slår Dronningborg's jyllandsseriehold

Spentrup's herrehold i håndbold er åbenbart kommet ind i en god stime. Efter søndagens succes mod det daværende tophold fra Bjerregrav (se nedenfor) gik det tirsdag aften ud over Dronningborg's jyllandsseriehold, der på hjemmebane måtte se sig slået 19-22 i pokalturneringen Jysk Cup.

16/11 2003

Håndbold: Spentrup slog Bjerregrav.

Bjerregav kom til Spentrup som tophold i serie 1 for at møde et Spentrup hold, der indtil dagens kamp kun havde to point på kontoen. Det antal blev fordoblet efter en medrivende og til tider velspillet kamp, der endte 29-25 i Spentrup's favør.

Spentrup startede bedst. De unge og ikke særlig fysisk stærke Bjerregrav spillere havde problemer med at dæmme op for Spentrup's tunge skyts, der bragte Spentrup på 4-1. Bjerregrav's modtræk var en mandsopdækning, og i angrebsspillet blev der vist imponerende flot og hurtig spil, der gang efter gang splittede Spentrup forsvaret i stumper og stykker. Bedømt efter spillets kvalitet burde Bjerregrav have ført med mere end 12-10 ved pausen, men Spentrup blev i denne periode ved med at hage sig fast i kraft af indædt fight. Efter pausen gik tempoet noget ud af Bjerregrav's angrebsspil, og da Spentrup's fløje i denne halvleg helt satte sig på Bjerregrav's målmænd, fik Spentrup igen kontakt og kom endda foran 18-17 midt i halvlegen. Dog virkede det stadig som om, at Bjerregrav til enhver tid kunne trække en kombination op af hatten med scoring til følge. Hjulpet undervejs af udvisninger til Spentrup tog Bjerregrav teten med 23-21, og burde her have lukket kampen. Sådan gik det ikke - veteranen Christian Hoffman, der havde varmet Spentrup bænken i hele første halvleg fik vist, at rutine og snuhed godt kan overmatche ungdommelige kræfter. I kampens slutfase sørgede han selv eller via flotte frispilninger for en stribe scoringer, der sikrede Spentrup den overraskende sejr.

13/9 2003

Loppemarked i Hvidsten
Igen i år trak KFUM spejdernes loppemarked en kolossal mængde besøgende til Hvidsten. På et relativt lille område havde præsenterede spejderne et stort udvalg af effekter arrangeret og sorteret, så den købelystne hurtigt kunne danne sig et overblik over mulighederne.

Klik for at se større udgave


26/9 Dyrby mølle pilles ned

29/12 Juletræsfest i Ålum - afholdt d. 14. december

9/12 PurhusMusikskole's julekoncert

2/12 2000 Julemarked i Asferg

24/11 2000 TV optagelser til  "Ældre og IT" i Purhus kommune

20/9 2000 Billigere med børn i friskole - Indslag i TV2 Østjylland

17/9 2000 Grøn Søndag på Hvidsten Vestergård

23/6 2000  Sankt Hans fest i Asferg - billeder og båltale

9/4 2000 Loppemarked påSønderbæk Skole - se billede og referat

5/4 2000
Landsindsamlingen for Kræftens Bekæmpelse i Purhus Kommune gav igen et flot resultat.  Der blev indsamlet i alt 51.576 kr. i hele kommunen.
Kræftens Bekæmpelse takker alle bidragsgivere og indsamlere. En stor tak til Hvidsten Kro, der leverede mad til indsamlerne og Bageren i Fårup for wienerbrød til kaffen. Tak til personalet i Sparekassen "Kronjylland" for hjælp under optælling og for at åbne sparekassen på en søndag for os. Tak allesammen.

Med venlig hilsen
Kræftens Bekæmpelse
Purhus lokalafdeling

18/3 2000 Forårsopvisning - gymnastik - se billeder

4-6/2 2000 Ungdomskolens skitur til Hovfjellet - se billeder

Billeder fra Julekoncerten 99 - Purhus Musikskole
Lørdag d. 4. december 1999

SSP-udvalget arrangement om unge, misbrug & kriminalitet d. 18. november. læs mere her

 

 

Siden er sidst ændret 04 August, 2005