PurhusNet > Debatter > Budgetforlig 2002 > Nej til budgetforliget

 

Modtaget af PurhusNet den 8. oktober

BUDGET I PURHUS KOMMUNE

Vi har begået en fejl ved ikke at stille ændringsforslag til Budgettet.
  Set i bakspejlets klarsyn kunne vi selvfølgelig have forudset denne situation, men vi valgte at stille os tilfreds med andres oplysninger om Byrådets procedure. Det blev en forkert beslutning, det erkender vi blankt. Ikke for at fralægge os ansvar, men for at forklare vores manglende tilstedeværelse på Byrådsmødet den 9. Oktober.
  Der er ingen, der skal være i tvivl om, at vi fra 1. dag har været imod dele af Budgettet, fordi det indebærer store låneoptagelser til finansiering af Omfartsvej og byggemodning i Spentrup.
  I budgettallene mangler endda udgifter til jordkøb og frigørelsesafgift ( landzone til byzone). Så samlet set beløber det sig til et langt større beløb end nævnt i budgettet.
  På budgetdagen var der mange spådomme om, hvad der ville ske med Spentrup, hvis der ikke kom nye byggegrunde, nogle mente udviklingen ville gå i stå, ja byen ville vel nærmest uddø…
  Vi hælder mere til det skøn, at der vil blive en naturlig pause i byggeriet, grundet den almindelige afmatning, der efter vores vurdering måske bliver endnu større efter begivenhederne i USA den 11. September.
  Borgmesteren udtaler, at Purhus Kommune har en sund økonomi, dette synes vi er en sandhed med modifikationen.
  Sundheden er opnået igennem de senere års store skatte- og grundskyldsstigninger. Det svarer til at lægen giver to piller, symptomerne forsvinder for en stund, og lægen udtaler, at patienten er rask.
  Kommunens økonomi bliver kun sund hvis årsagerne behandles - at man begrænser forbruget og ikke optager flere lån.
  Vi begik en fejl ved ikke at indgive ændringsforslag, derfor  kan vi ikke stemme imod Budgetvedtagelsen. Vi ønsker under ingen omstændigheder at bringe os i den situation at skulle stemme for et Budget, der er os så inderligt imod.

Derfor måtte vore stole stå tomme under Byrådsmødet den 9. Oktober.

Bent Petersen                           Jette Iversen

Konservative                             Venstre


Læs mere om budgetforliget og deltag/følg afstemning for/imod omfartsvej

Se også Modstandere får ikke mulighed for at stemme i Amtsavisen

13. oktober:
Ingen misinformation Borgmesteren og V og Ks gruppeformænd i byrådet afviser nu skriftligt påstanden om at de to udeblevne budgetmodstandere blev misinformeret om proceduren ved andenbehandlingen af budgettet. Læs artiklen i Amtsavisen

 

chart.dk 

Siden er sidst ændret 13 October, 2001