PurhusNet > Foreninger > Asfergladen > Landsbyvandring

 

En landsbyvandring i Asferg

Sådan lød invitationen til Sparekassen Kronjyllands garanter, og hele 140 fulgte d. 29. september opfordringen til at se nærmere på fortid og nutid i Asferg.

Efter en samlet start i Asferg kirke, hvor præst Hans Erik Apelgren fortalte om kirkens 900 hundrede årige historie, blev deltagerne delt i tre hold, der efter tur blev præsenteret for:

  • Den smukke kirkegård, der i det engelske magasin "Wallpaper" sammen med kirken nævnes på en flot attendeplads over de 50 ting, man som turist absolut må opleve i Danmark. I Wallpaper lyder det: "Det er mange kirker i Danmark, men denne er i allerhøjeste grad nydelig og har en forbløffende smuk kirkegård".
     
  • Asfergladen, der er en imponerende 163 år gammel lade, der efter en lang og sej indsats er restureret, således at den nu udgør en del af et komplet præstegårdsanlæg, der er erklæret "Absolut bevaringsværdig".
     
  • Jytte Nielsen fra Purhus Lokalarkiv, der centralt placeret i krydset mellem kirke, skole, præstegård og forsamlingshus fortalte om det gamle Asferg i hård konkurrence med det "nye" Asferg udtrykt ved en særdeles livlig og larmende trafik.
     
  • Verner Møller Laursen's gård - en af de ældste i Asferg.

Endlig bød den lokale afdeling af Sparekassen Kronjylland på et lille glas og en snak om afdelingen og dens historie. Billederne herunder giver et indtryk af eftermiddagen - klik på et billede for at se i større udgave. Hold musen over billede for forklaring.

Forsamlingshuset i Asferg
Anni fortæller om Asferg afdelingen
Masser af kunder i sparekassen
Besøg hos Verner Møller Laursen
Hestestalden
Jytte Nielsen fortæller om Asferg Gravstene fra sløjfede grave bevares
Lyttende i Asferg kirke
Kæmpekrukke på Asferg kirkegård
Chr. Sloth fortæller om Asfergladen
Garanter med overblik (i Asfergladen)

 

Siden er sidst ændret 24 November, 2002