PurhusNet > Debatter > Entrepriser - hvem? > Ikke tilfreds

 

Artikel i Amtsavisen, 25. nov. 2000

Purhus-smedemester er ikke tilfreds med kommunens svar
Af Jens Bach Nielsen

PURHUS:  Smedemester Hans Jørgen Husum er langt fra tilfreds med de svar, som Purhus Kommune giver på hans kritiske spørgsmål i et læserbrev i fredagsavisen.
- De siger f.eks., at det hastede med byggemodningen til servicecentret. Det vil sige anden etape af
erhvervsområdet. Og derfor blev der kun indhentet tilbud fra et firma.
- Jeg kan forstå, at der kan opstå en situation, hvor man ikke har tid til at gennemføre en offentligt udbudt licitation. Men det tager vel ikke længere tid at bede tre firmaer om at komme med et bud, end det tager at spørge et, siger Hans Jørgen Husum.
  Det undrer ham også, at det skal være så svært at finde ud af, hvad prisen på byggemodningen er.
- Der må vel foreligge et tilbud fra Vester Alling Maskinstation, som fik arbejdet. Eller har de bare fået besked på at gå i gang, også kunne man snakke om prisen bagefter, spørger Hans Jørgen Husum.
- Men ellers var mit vigtigste spørgsmål egentlig: Hvem har inviteret Vester Alling Maskinstation til kommunen første gang?
  Kommuneingeniør Hans Jørgen Tougaard oplyste i avisen i går, at Sønderhald firmaet fik den første opgave i Purhus i forbindelse med første etape af byggemodningen i erhvervsområdet. Da var firmaet billigst ved en licitation.
- Jo, men det var jo ikke en offentlig licitation. Der var indbudt tre firmaer. Hvem havde inviteret Vester Alling Maskinstation, vedbliver Hans Jørgen Husum.
  Han og andre lokale håndværkere mener, at Purhus Kommune gør alt for lidt for at holde arbejdet inden for kommunen.
  Hertil bemærkede kommunaldirektør Peter Lei i fredagsavisen:
- Vi mener, at vi kører det helt forretningsmæssigt. Vi handler først og fremmest der, hvor det er mest fordelagtigt for kommunen.
  Den holdning forstår Hans Jørgen Husum ikke:
- Hvis et lokalt firma udfører en opgave, så får kommunen jo en del af pengene hjem igen i skat. Det har de forstået i andre kommuner. Den eneste mulighed, et Purhus-firma har for at få et stykke arbejde i en nabokommune, er, hvis det er udbudt i offentlig licitation. Hverken Hobro, Mariager eller Randers inviterer håndværkere udefra. Det er kun Purhus, der spiller Peter Flink.

Hop til toppen

 

chart.dk