PurhusNet > Debatter > Budgetforlig 2003 > Pressemeddelse

 

Pressemeddelelse fra Purhus Kommune:

Sund økonomi i Purhus Kommune

Medens mange kommuner i disse dage kæmper med store besparelser for at få budgetterne til at nå sammen, ser det anderledes fornuftigt ud i Purhus Kommune.

Gennem flere år har der været arbejdet med at sikre en sund og solid økonomisk basis i Purhus Kommune. Det arbejde betyder, at Byrådet har kunnet indgå et budgetforlig for 2003, der sikrer et bedre serviceniveau og en større kassebeholdning samtidig med, at skatten holdes i ro.

"Når vi ser på verden omkring os, så kan vi kun være tilfredse med kommunens økonomiske situation. Den har givet os mulighed for at tilbyde borgerne en god service. Derfor er det også lidt ærgerligt, at to af Byrådets medlemmer ikke ville være med i forliget," siger Borgmester Berner Nielsen (A) og Viceborgmester Christian Kirk (V) i en fælles kommentar til budgetforliget.

Budgetforliget for 2003 har tilslutning fra 13 af Byrådets 15 medlemmer, medens Jens Peter Hansen (Venstre) og Frank Nørgaard (Dansk Folkeparti) har valgt at stå uden for.

En usikker fremtid

Selvom om den økonomiske situation for 2003 tegner lys, har Byrådet valgt at lægge et forsigtigt budget, der ikke vil belaste kommunens økonomi i mange år fremover. I dag er det umuligt at sige, hvad der kommer til at ske fra 2004. Regering og Folketing arbejder nemlig med en ændring af de forskellige tilskudordninger til kommunerne, og så længe det arbejde ikke er slut, holder Byrådet lidt igen. Men alligevel er der blevet plads til forbedringer på både ældreområdet og på skoleområdet. 

Bedre forhold for de ældre

Igen i 2003 skal der bygges ældreboliger. 8 bliver det til. Denne gang i Spentrup. Og så skal boliger på Asferg Ældrecenter moderniseres og udbygges. Fremover får de alle to rum, så for at bevare et uændret antal ældreboliger skal der bygges nogle flere rum. Endelig får hjemmehjælpen tilført flere ressourcer, så kommunen kan undgå at aflyse hjemmehjælp i forbindelse med ferie eller sygdom.

Asfergprojekt i hele kommunen

Asfergprojektet, der drejer sig om at skabe bedre sammenhæng i de mindstes skoledag, har været en succes. Derfor har Byrådet besluttet at sprede det ud i hele kommunen. Fra 2003 går Blicherskolen i gang med deres eget projekt, og i 2004 kommer skolerne i Bjerregrav og Fårup.

Gulv i Purhushallen

Budgetforliget for 2003 indeholder også et nyt gulv til Purhushallen. 1,2 mio. kr. er der sat af. Samtidig er der afsat 400.000 kr. ekstra til vedligeholdelse af kommunens bygninger.

Henvendelse vedrørende denne pressemeddelelse kan rettes til Borgmester Berner Nielsen eller til informationsmedarbejder Ulrik Fynbo på telefon 87 82 67 00.

 

Siden er sidst ændret 28 August, 2002