PurhusNet > Debatter > Budget 2000 debat > SFO discount
Hop tilbage til foregående side

 

SFO er en discountløsning til vore børn  Amtsavisen 29/9 99

Medlem af Forældrebestyrelsen i Blichers Børne By,
Birgitte Sørensen,
Munkestien 4, 8981 Spentrup

Skepsis overfor SFO skrev avisen så flot efter vores høring tirsdag d. 14/9-99 på Fårup Skole, og det er med rette.

Vi som forældre føler os tilsidesatte i politikernes valg af at indføre SFO i Purhus Kommune. Borgmesteren starter flot i sin indledende tale om, at det er nødvendig økonomisk for at bevare pasningsgarantien i Purhus Kommune og Lars Bang siger senere, at der ikke sker nogle ændringer på kvaliteten af vores børnepasning i Purhus Kommune.

Hvordan lader det sig gøre, var tankerne hos forældrene?

Normalt, hvis vi køber en discountvare, er den ringere på kvaliteten end hvis man giver en god pris for varen. Vi vil som forældre ikke give vores børn en discountvare, hvilket vi mener, vi får ved at indføre SFO. Vi fik for ca. to år siden lavet endnu en institution på Haldvej i Spentrup og kan I huske hvilket ramaskrig der lød, da vores børn skulle gå 800 m til og fra skole. Det blev til børnehave, de skulle ikke selv gå og den integrerede institution på Tjørnesvinget blev en realitet.

Nu er vi i den situation, at vore kommende børnehavebørn - såfremt der ikke er plads i Spentrup - skal køres en tur til Gassum. Så har kulturudvalgsformanden Lars Bang jo også sørget for, at Gassum Institution forbliver uændret, men det bliver på bekostning af nogle af Spentrups dejlige børnehavebørn. Se avisens flotte billeder og artikler om, at vores børn havde emneuge om den mørke middelalder i Blichers Børne By hele uge 37. Hvordan vil de kunne ved indførsel af SFO kunne lave så flotte nogle arrangementer på tværs af 200 børn lige fra tre års alderen til 3. klasse og se hvordan de tager hensyn til hinanden og nyder naturen i "leg og læring" om middelalderen. Ridderfalke og lange næser var overskriften til den flotte artikel fredag d. 17/9-99 i avisen. Det var da godt, at der ikke kom politikere på besøg, for der blev nemlig også lavet creme til lange næser. Det tror jeg simpelthen ikke på lader sig gøre, for som SFO leder i Randers, Marianne Blenstrup, flot fortalte, er der ikke plads til sådanne store arrangementer, når der kun er ansat 11 pædagoger til 142 børn, Endvidere kunne hun fortælle, at vores netværk m.h.t. støttepædagoger og pædagogisk konsulenter i vores daginstitutioner ville kunne falde væk ved indførsel af SFO.

Kulturudvalgsformanden, Lars Bang, sagde godt nok, at der ikke ville ske en ændring, men vi sidder nok alle og tænker, at det sagde han nok, men sagde han ikke også for to år siden, at nu havde vi de institutioner, vi skulle bruge i Purhus Kommune, og her ville vores børn få det rart. Jeg kan ikke lade være med at tænke om de kære politikere igen om to år har regnet forkert, og vi så skal have indført "Leg og Læring" . Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende, gør I?

Lars Bang fik ugens gymnastiktime på Fårup Skole, og den var obligatorisk. Gentagne gange måtte han op at stå for at forsvare, at politikerne nu en gang har bestemt sig for SF0 i Purhus Kommune. "Nøglebørn" havde han hørt vores børn blive kaldt, hvilket ikke er en umulig tanke, og hvad koster et Nintendo-spil og en mobiltelefon i dag? Småpenge sammenlignet med, at vi på længere sigt nok spiller poker uden loft m.h.t. betalingen af SFO.

Vi som forældre gav udtryk for, at vi gerne ville beholde, hvad vi havde og var villige til en merbetaling. Men nej, det må politikerne ikke og der er ingen kære mor, enten hedder man SFO eller også har man det bare dejligt.Vi har gennem aviser og tv hørt og set debatter om, at vi er for lidt sammen med vores børn. Mange har taget kampen op på arbejdsmarkedet og har virkelig gjort noget for at være mere sammen med sine børn, da vi jo kun har dem på lånt tid. Til hvad nytte har det været, hvis politikerne bestemmer sig for, at der også skal indføres "Leg & Læring", med en skoledag fra 8.30-14.20?

Som medlem af forældrebestyrelsen i Blichers Børne By prøvede vi at komme ud til så mange som muligt i Spentrup. Vi syntes selv, vi ville kæmpe, ikke mindst for vores egne børn, men også de kommende skolebørn og børnehavebørn. Derfor gik vi ud til dagplejerne og råbte om hjælp. Vi mente, at deres forældre også skulle have lov at komme med deres mening om SFO, men desværre, hvilket er beklageligt, opstod der en kommunikationsbrist. Bedre information fra vores side ville have været oplagt, og det var ikke for at komme i konflikt med dagplejerne, at vi udsendte til underskrivelse for eller imod SFO. Det beklager vi fra forældrebestyrelsen i Blichers Børne By, og det skal også ved den lejlighed siges, at vi rådførte os kommunalt med den kommentar at alle har ret til en mening.

Hop til toppen

chart.dk