|
|
Pavlova - New Zealand's national dessert På utallige opfordringer bringes her opskriften på den såkaldte Pavlova, der er national dessert i New Zealand (hvis man spørger en kiwi) og i Australien (hvis man spørger en "aussie"). Desserten stammer tilbage fra ca. 1927 (se redegørelse her), og er opkaldt efter den russiske ballet danser Anna Pavlova. . Her er den orginale opskrift, som den fremgår af 19. udgave af Edmonds Cookery Book (1993)
Og her kommer så en dansk og absolut velafprøvet udgave:
Tænd ovnen på 190 C (varmluftovn). Lav en cirkel på bagepapir - diameter ca. 19-20 cm (brug f.eks. en tallerken). Stænk nogle få vanddråber på papiret, inden æggehviden formes til en "lagkage". Nedenstående billeder giver et indtryk - kunne dog godt laves lidt mere omhyggeligt.
Sættes i oven ved 190 C i 10 minutter. Derefter skrues ned til 150 C i 60 minutter. Sluk ovnen og hold ovndøren lukket indtil ovnen er helt kold - mindst en time eller gerne mere. Under bagningen vil du se, at midterpartiet af kagen hæver sig betydeligt for efterfølgende at falde lidt ned igen. Trækker du en streg rundt i æggeviden med f.eks. en tændstik inden bagning, vil du få et pænt "låg", der hæver og sænker sig. Pyntes traditionelt med flødeskum - beregn ½ liter - og kiwi frugter. Der bør være flødeskum på såvel sider som top. Skal det være godt kan desserten ledsages af en sød, kølig dessertvin som f.eks. en Muscat de Beaumes de Venise.
Husk: Problemer? - send mail til Inga Hansen |
|