Boligerne Andelsbofællesskabet Højvang er bygget op omkring en mindre gård. Det tidligere stuehus benyttes nu som fælleshus, og to af længerne er erstattet af andelsboliger i samme ydre dimensioner som de oprindelige bygninger. Nybyggeriet er tegnet af Peter
Krogh, Randers.
Boliger: Andelsboligforeningen omfatter otte andele, her af syv på 93-96 m2 og en enkelt på 73 m2, i to planer. I stueetagen er der et stort køkken/ alrum og et vindfang
med klinker. En vindeltrappe fører op til 1. sal, hvor der er 3(2) værelser og et badeværelse med bruseniche.
Boligerne er velisolerede og karakteriseret ved spændende individuelle løsninger mht. etageadskillelse og indretning. To døre til både gård og have, et vindue i tagryggen, og glas over dørene på 1. salen sikrer dagslys i alle rum året rundt. Tre andele har brændeovn.
Fælleshuset Højvangs fælleshus – det oprindelige stuehus – rummer et vaskehus med fælles vaskemaskiner, tørretumbler, et lille tørrerum, stort køkken, stor spisestue/opholdsstue, aktivitetsrum til håndarbejde o.lign. og et gæsterum. Desuden er der et antal rum som udlejes til interesserede beboere og anvendes til
kontor, legerum, eller værelse for unge i en periode, før de flytter 'rigtigt' hjemmefra.
Stuer/køkken såvel om gæsterummet kan reserveres af beboerne, når man har brug for det.
Boligafgift Huslejen er i øjeblikket på 4250 kr. pr. måned. Dertil kommer betaling for elforbruget i egen bolig.
Højvang til hverdag Madordning: På Højvang samles vi til fællesspisning ugens tre første dage. Rent praktisk står hver voksen, som deltager, for en uges madplan og indkøb, mens madlavning og opvask fordeles et antal uger frem i tiden med et fast antal opgaver pr. person. Deltagelse i ordningen er frivillig.
Udendørs arealer: Hver andel har en lille have, men derudover har vi store grønne områder, inkl. en stor fælles
køkkenhave, drivhus, en mark til frilandsgrise, samt hønsegård. Pasningen af havearealer og husdyr, recirkulering af aviser, glas mv., og andre praktiske opgaver er fordelt blandt beboerne.
Arbejdsdage:Bofællesskabet har en ca. månedlig arbejdsdag, som ofte starter med fælles morgenmad. Opgaverne afhænger af årstiden, vedligeholdelsesplanen mv.. Et stort projekt i 2002 var etablering af terasse og petanque-bane i gården.
Højvang til fest Vi har en række faste traditioner i årets løb, der som regel
omfatter påskefrokost/-middag, Skt. Hansaften, Mortensaftens-middag, julepyntning i fælleshuset, julefrokost (hvor alle børn og voksne på Egevej inviteres med) og nytårsaften (hvor der som regel også er andre gæster med).
Venteliste/andele til salg Du er velkommen til at kontakte os for oplysninger om andele til salg. Se Kontaktpersoner for yderligere information.
Kontaktpersoner Ønsker du flere oplysninger om Højvang eller Øster Bjerregrav/Randers-området?
Ønsker du at komme på venteliste/høre nærmere om andele til salg?
Så kontakt en af følgende personer:
Hanne Rasmussen (86 45 43 04)
Søren Erik Nissen (86 45 43 58)
Lokalområdet Øster Bjerregrav og den tilstødende landsby Over Fussing har tilsammen ca. 1000 indbyggere. I Ø. Bjerregrav er
der en Dagli' Brugsen med åbent alle ugens syv dage.
Ø. Bjerregrav ligger i Purhus kommune, som har pasningsgaranti. I Ø. Bjerregrav er der dagpleje for de små og børnehave fra 3 års-alderen. Skolen midt i byen er en enkeltsporet skole fra børnehaveklasse til 9. klasse. I 'Fritteren', som ligger lige ved siden af skolen, kan børnene fra børnehaveklasse til 3. klasse blive passet udenfor skoletiden.
Byen har også en meget aktiv idrætsforening, sportshal, musikskole, folkedanser-forening, FDF-spejdere, og kort afstand til rideskole og golfklub.