PurhusNet > Fritid > Skiløb > Bjorli

 

Efter 400 km mødes du af dette synSki for sjov - ta' med til Bjorli i 2013

Denne side er lavet for ubesværet at kunne opfordre venner og deres venner (se deltagerlisten 2012) til at tage på skiferie på Bjorli i uge 7. Hvorfor nu det? En god skiferie er afhængig af en hulens masse faktorer - en af de vigtigste er godt selskab, og det skulle denne side forhåbentlig bidrage til.

Øvrige betingelser for en god skiferie omfatter

 • der skal være sne - masser af sne og helst faldet i løbet af natten,
 • der skal være udfordringer for alle - såvel nybegynder som ekspert,
 • der skal være et alsidigt udbud af muligheder for skiløb,
 • oplevelsen af ægte, uspoleret natur,
 • ingen stress - tak,
 • man skal kunne være sammen med andre, men også være sig selv - i 2005 "bed" 7 familier på denne side - i 2006 25 familier, ligeledes 25 familier i 2007, 30 familier i 2008 og i 2009 og 2010 & 2011 fyldte vi hotellet pånær 5-8 lejligheder (optaget af "De fire søstre" gruppen - de har været der i 26 år).
 • skiferien skal altså også være til at betale og
 • vejret skal naturligvis være perfekt - høj sol og nogle få graders frost.
 • velfungerede lifte - der blev i 2006 opsat en 6-personers stolelift på Bjorli.

Bjorli kort fortalt
Det unikke ved Bjorli er lejlighedshotellet, der ligger under 100 m fra liftene. Hotellet har 46 lejligheder i tre plan bygget omkring en 800 m2 stor vinterhave. Lejlighederne er ikke noget særlig, men den store vinterhave giver rigtig gode muligheder for at være sammen: I legehjørnet, omkring pejsen eller over en kop kaffe i et sofahjørne. Og naturligvis er skiløbet i orden: Alpinisterne har 680 m faldhøjde, langrenderne har 100 km med start lige uden for hotellet og snowboarderne har masser af off-piste at boltre sig på. (klik på billeder for at se større udgave)

Dette syn møder dig når du kommer til Bjorli

Bjorli Hotel

Kort over nedfarter og langrendsløjper

Kort over nedfarter
Klik for oversigt over nedfarter

Kør 400 km nordpå fra Oslo, drej til højre og fortsæt hen ad vejen indtil du næsten støder ind i fjeldsiden. Så er du fremme ved Bjorli Appartment Hotel.

Masser af urørt sne mellem birketræerneDer skal være sne - masser af sne
Bjorli ligger relativt højt mod nord - ca. 400 km fra Oslo - og den ligger også tæt ved kysten. Det betyder, at når nedbørsfronter vælter ind fra kysten, smider de deres indhold af sne sådan ca. lige hvor Bjorli ligger. Vi har været der 12 gange (92-93-94, 02-03, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11) og der har - med 10 som eneste undtagelse - altid været mindst en meters sne eller mere, og vi har næsten altid fået nysne. Statistisk falder der 5 - 7 meter sne i Bjorli i løbet af vinteren. I 2005 var der knap 190 cm forneden og 300 cm for oven. Nu er målinger af snedybder ret subjektivt, men billedet til højre taler for sig selv (klik på billeder for at se større udgave). OBS 31. marts 2012 fik Bjorli 50 cm pudder :-)

Udfordringer for alle
Indrømmet - med seks lifte (heraf to børnelifte) og blot ni nedfarter lyder det som om, at de mere rutinerede hurtigt kommer til at kede sig. Men bemærk lige faldhøjden - 680 m er ganske meget for en nordisk skisportsted og tilsvarende med en pistelængde på 4.000 m. Dertil kommer, at pisterne med masser af plads er dejlig varierede og følger terrænet. Og hvis du mener du er så skrap kan du da bare give dig i kast med off-pist - det være sig slalom mellem birketræer eller ned af de nøgne fjeldsider over trægrænsen.

Børnebakken har to lifte

Spor i uberørt sne

Skiområdet set fra hotellet

Masser af urørt sne mellem birketræerne

Børnebakken er bred og venlig med to lifte

Oppe på højfjeldet er der masser af off-piste

Udsigt over pister fra hotellet

 

 

 

Lisbeth og Cecilie off-piste på Bjorli
Klik på firkant i højre nederste hjørne for at se i stor størrelse.

Er konditionen i orden bør du gå turen op på Bjorlitoppen, hvor du - udover en fantastisk flot udsigt - får en rigtig god nedfart.

Daniel på vej ned fra Bjorlitoppen: "Hold kæft mand - jeg har sjældent kørt i noget så godt"

Alsidig udbud
Alpin?, langrend?, snowboard? - Bjorli har det hele. Der er ca. 100 km preparerede langrendsløjper, der alle kan gåes med start fra hotellet, hvor vi bor. Er vejret fint, tager du liften op og går en herlig tur ind over højfjellet. Se beskrivelse og kort over langrendsløjper her.

Bjorli er takket være de store mængder sne og meget fine off-pist muligheder perfekt til snowboard. Selv efter en uges skiløb fandt jeg stadig uberørt sne på sidstedagen i 2002.

Ægte, usporleret natur
Bjorli ligger i Gudbrandsdalen, der for Norges kyndige har en særlig klang af store naturoplevelser og synsindtryk. Går du en tur på langrendsski har du det hele for dig selv og står du på Bjorlihø 1.250 m over havet møder der dig et storslået syn hele horisonten rundt.

Fjeldtoppe

Spor i nyfalden sne

Fred og ro på Bjorlihø

Ingen stress - tak

  • I Bjorli er køer nogle firbenede dyr i stalde.
  • Du behøver ikke at bekymre dig om at holde sammen på flokken - stedet er ikke større end I altid løber sammen igen.
  • Nyd din morgenkaffe og lad den værste nattekulde forsvinde - lifte åbner først kl. 10
  • Der er masser af plads på pisterne, så du kan roligt løbe dit eget tempo uden at frygte for bagfra kommende fartdjævle.
  • Hotellet ligger selv for små ben meget tæt på lifte (ca. 100 meter), så det med at få alle klar til afgang på samme tid er ikke nødvendig.
  • Eventuelle børn behøver ikke underholdes. Lad dem blot løbe ud i den 800 m2 store vinterhave, og i løbet af no time har de fundet legekammerater. Husk badetøjet, så de kan hoppe i pool'en.
Der er pool bord , bordtennis og legehjørne

Liv i swimmingpool'en

Sammen med med andre - når man selv vil
Det er da vældig at være sammen med andre, men at bo under samme tag i en uge kan give lidt fustrationer. Ikke i Bjorli - lejligheden er "privaten" og så mødes man ude på gangen eller i vinterhaven.

Reception og indgangsparti

Vinterhaven

Vinterstuen

Skiferien skal altså også være til at betale
De snedige nordmænd har fundet ud af, at vi holder ferie i uge 7, og giver normalt prisen et ordentlig gok opad netop i denne uge. Dog ikke i Bjorli - her er det kun uge 8+9, der er noget pebret i pris.

Herunder er priser for 2013 (gælder alene for Hansen & Hansen gruppen)

 • 5 personers lejlighed fredag 8/2 til fredag 15/2 for 5.350 Nkr. Vil du betale dig fra slutrengøring koster det 950 Nkr. og leje af sengetøj 150 Nkr. pr. sæt.
 • 15 % rabat på skileje og skiskole (omfatter dog ikke tilbudspakker m. ski + skole)
 • Færge Oslo tur/retur m. bil og 5 personer excl. kahytter (nødvendig på hjemvejen) for
  1.025 under 2 m og 1.675 kr. over 2 m. Standard 4 køjess kahyt på nat sejlads koster 680 kr - seaside ditto koster 865 kr.. Familie buffet inkl. drikkevarer for 2 voksen op til 3 børn 690 kr. på hjemturen

2012 priser:

 • 6 dages liftkort voksne kostede 1.200 Nkr og børn (7-14 år) 1.010 Nkr. - læg 125 kr. oveni for kveldskjøring onsdag

Vi sejler med Stena på en sejlads kl. 9.30 fra Frederikshavn fredag d. 10/2 (slutningen uge 6) og hjemrejse efterfølgende fredag aften fra Oslo. Dvs. dagssejlads til Oslo (vi plejer at få stillet et stort lokale til vores rådighed), hvorefter børnene godt trætte af at tumle rundt på færgen sover hele vejen til Bjorli, hvor vi typisk ankommer godt midnat. Vi er tilbage i Frederikshavn lørdag d. 18/2 kl. 8.00, så I har tid til lige at få pusten inden skole og arbejde kalder igen.

Vejret skal være godt
Desværre - her gives ingen garanti :-( . Men pisterne er sydvendt, det meste ligger i nogenlunde læ, og langrendsløjper er i såvel skov som på fjeld.

Alt for langt at køre?
Det lyder værre end det er. De første 350 km er hovedvejen til Trondheim og der er stort set ingen byer etc.. Typisk gør vi turen på 5-5½ time, dvs. med ankomst til Oslo 18.30 rammer vi Bjorli omkring midnat.
7-9-13 - har endnu ikke oplevet glatte veje/dårligt føre til/fra Bjorli (hmm - måske lidt glat i 09).

Sådan kommer du med -
Nicolai Fog Hansen & Jens Peter Hansen sørger for at håndtere bestillinger og betalinger på non-profit basis - dette er ikke noget rejsebureau! Dvs. vi opkræver diverse beløb og når turen er slut laver vi en nøjagtig beregning over hver families pris, hvorefter vi tilbagebataler overskydende beløb.

Du reserverer en lejlighed ved at

 • sende en mail til kontakt@jenspeterhansen.dk med dit navn og forventet antal personer
 • overføre et "vi mener det alvorligt" beløb på 300 kr. på 9320 0003250466 - dette beløb refunderes IKKE, såfremt I melder fra igen.

Vi forbeholder os ret til at afvise familier, der ikke har relationer til tidligere Bjorli deltagere - ring til Jens Peter på 86 47 90 21 hvis du er i tvivl/har spørgsmål.


Og hvad grundlag har jeg så for at kloge mig på Bjorli. Har været der med tre små børn i 1992, 93 og 94 og med de samme noget større børn i 2002, 2003, 2005, 2006, 2007,2008, 2009, 2010, 2011. Billeder på siden her er primært fra 2002. Sammenligningsgrundlaget omfatter Ramundberget, Trysil, Oppdal, Hemsedal, Geilo, Vrådal og Urskov's "hemmelige" sted Sainte-Foy Tarentaise.

Du kan læse mere om Bjorli her:

Spørgsmål, kommentarer, ja - det lyder rigtig godt --> kontakt@jenspeterhansen.dk

 

 

Siden er sidst ændret 08 August, 2012