PurhusNet > Institutioner > Bjerregrav Juniorklub

 

Bjerregrav Juniorklub - hvorfor?

Der er det sidste 1½ år blevet arbejdet på etablering af en juniorklub i Bjerregrav. Såvel forældre som skole og lokale fritidsorganisationer bakker op omkring projektet, der forventes opstartet i begyndelsen af 2003.

Men er der behov for en juniorklub? En juniorklub henvender sig til de børn der fra 4. klasse, ikke længere kan benytte skolens SFO ordning, (pasningsordning efter skoletid). F.eks. har en 4. klasse på Bjerregrav skole i år, fri kl.11.00 to gange om ugen, hvorefter flere af børnene ikke har pasningsordning eller voksenopsyn frem til fire-fem tiden om eftermiddagen. Det kan være lang tid for børn i 10 års alderen - nogle vil isolere sig hjemme og andre vil måske finde ligesindede og søge lidt spænding og indhold i daglig dagen, hvilket for nogle kan lede til kriminelle aktiviteter.

Det er min klare opfattelse, at i tillæg til større krav til forældrene, må det være i lokalsamfundets interesse, at man sammen forsøger at sikre disse børn mere indhold samt voksenopsyn efter skoletid. At sætte et 10-årig barn med arbejdende forældre på gaden kl. 11.00, er ikke acceptabelt, og selv om jeg ikke selv står med problemet, vil jeg ikke acceptere det. Vi har ansøgt kommunen om tilskud. Den største del af finansiering kommer selvfølgelig fra forældrene.

Børne-og kulturudvalget har besluttet ikke at give tilskud. Derfor forsøger vi at starte op med 2 åbningsdage om ugen, men vi håber samtidig på at der er nogle forældre, bedsteforældre eller andre med interesse for børn, som evt. vil kunne stå til rådighed et par timer om ugen. Hvis du har tid og lyst til at give en hjælpende hånd, vil vi meget gerne høre fra dig, du må gerne kontakte undertegnede tlf. 86-454874.

Det er primært forældrene der har ansvaret for sine børn, men vi har alle et medansvar.

  Med venlig hilsen

     Lars Møller
     Rørsangervej 13, Ø. Bjerregrav
     8900 Randers

 

 

Siden er sidst ændret 27 November, 2002