Sportsfesten 2002
PurhusNet > Fritid > Purhus I.F. > Arrangementer > PIF Sportsfesten 2002

 

Sportsfesten 2002 i Gassum

Efterskrift 3. februar 2003: Grisefesten lørdag aften var som altid vellykket - men ikke dagene derpå. Som mange erfarede ganske smertelig, fulgte der nogle dage med voldsom diarré og hovedpine. Naturligvis blev der snakket om salmonellaforgiftning. Fødevareregion Region Århus kiggede på sagen og frikendte maden - det var et særdeles voldsomt udbrud af Roskildesyge. Så voldsom, at den bragte Gassum på forsiden af Århus Stifttidende d. 28. januar 2003 - se nedenstående uddrag:

Roskildesygen slog også til i et hidtil ukendt omfang i sommeren 2002 under en byfest i Gassum nord for Randers. Fødevareregion Region Århus gik i første omgang efter den teori, at en helstegt pattegris var kilden til, at en stor del af byens indbyggere havde fået salmonellaforgiftning.

- Der er sandsynligvis tale om, der er kommet en ny stamme af den samme virus, som forårsager en Norwalk-lignende virus (Roskildesyge). Vi oplever, at den er mere smitsom. Der har det seneste år været massive problemer verden over. For eksempel på krydstogtskibe, siger bromatolog Lars Krusell, Fødevareregion Århus.  Læs hele artiklen fra Århus Stifttidende

Torsdag d. 1. august - klik på billeder for stor udgave
Vejrguderne gav PIF's sportsfest en flyvende start torsdag aften i Gassum. Varmt men ikke for varmt og næsten vindstille trak masser af folk. Klik for stort billede

Den 'passive' underholdning stod havetraktorerne for - hele 10 stk. deltog i ringridningen, hvor rytterne akkurat som ved rigtig ringridning primært var fra spindesiden. Den efterfølgende traktortræk kunne derimod få de maskuline typer til at hoppe i traktorsædet.

Klik for stort billedeDe aktive spillede rundebold og fodbold. PIF's miniputter tog guldet i såvel B og C rækken.

I rundebold turneringen var debuterende Hvidstengruppen så uheldig at møde forsvarende mestre fra Asfergvej i første kamp. Rundebold er skam også et taktisk spil, og inden debutanterne havde luret fiduserne, var kampen tabt. Ærgeligt, idet holdet senere viste storspil mod Ejstrupvej. Også Asfergvej tævede Ejstrupvej så stort som 76-5, og Asfergvej er dermed klar til finalen lørdag eftermiddag.

Flere billeder fra torsdag aften

Fredag aften d. 2. august
Klik for større billedeDer var da godt nok kommet en del vand i løbet af dagen, men heldigvis blev sluserne lukket efterhånden som folk mødte fremt til aftens begivenheder. Hovedattraktionen var gøgleroptræden af Mr. Toons, der aldeles stjal publikums opmærksomhed, således at disse gik glip af en målrig 4-4 kamp mellem OB 30 og et forstærket serie 6 hold. Se flere billeder fra Mr. Toons optræden.

I rundeboldturneringen kvalificerede Mosefolket til finalen efter sejr over Østervænget og Sønderskovduegade.

Lørdag d. 3. august
Lidt småfugtigt men ganske varmt. Der var finalekamp i gaderundboldturneringen, hvor Mosefolket to revnache fra sidste år ved at vinde kneben 30-27 over Asfergvej, der slet ikke levede op til det gode spil vist torsdag aften.

Der blev naturligvis også spillet fodbold, hvor bla. serie 4 tabte 3-2 til Mariager, som endda misbrugte et straffespark, men til gengæld scorede på et perfekt hovedstød.

De indendørs aktiviteter bolchekogning sponsoreret af Sparekassen Kronjylland og Østjysk Banko var med det lidt smånussede vejr ganske populære.

Og så var der jo også lige et par svin, der skulle steges inden grisefesten om aftenen. At vende sådanne grise kan være et søvndyssende job - men resultatet afslørede absolut ikke, at man var kommet "sovende" til det.

Se flere billeder fra lørdag

Søndag d. 4. juni
Traditionen tro var der ringridning og almindelig hygge. Nogle få modige satte sig til rådighed over vandgraven, og måtte uværgeligt en tur i baljen.

Se flere billeder fra søndag

 

Siden er sidst ændret 03 February, 2003