PurhusNet > Om PurhusNet > Amtsavis 10-3-99

Amtsavisen, d. 10 marts 1999:
Et skulderklap på 75.000 kroner
STATSPENGE: PurhusNet har fået penge fra Indenrigsministeriets landdistrikt pulje
Af Frode Thorhauqe

HVIDSTEN: - Det er sjovt i at få succes - rart, at de anerkender projektet på højere sted, siger Jens Peter Hansen, Hvidsten.

Appelsinen, som forleden landede i hans turban, var en bevilling på 75.000 kroner til PurhusNet fra Indenrigsministeriets landdistriktpulje. Ganske vist havde han ansøgt om knap det dobbelte, men alligevel er han godt tilfreds.

PurhusNet har også vist sig at være en gedigen succes. Siden starten den 15. november sidste år har hjemmesiden haft besøg godt 6000 gange. Under hele skolestrukturdebatten blev PurhusNet brugt intenst, og efterhånden har en lang række foreninger, virksomheder og privatpersoner koblet sig på med hjemmesider.

Dermed er en stor del af projektets hovedformål opnået: Etablering af et virtuelt samlingssted lavet for borgere og af borgere i Purhus kommune for derved på tværs af generationsforskelle at styrke lokale demokratiske processer; aktiviteter inden for kultur og fritid samt service funktioner, samt at bibringe kommunens borgere, organisationer og erhvervsliv et "løft"  med hensyn til brugen af kommunikationsteknologi.

De 75.000 kroner vil gøre tilværelsen lettere for Jens Peter Hansen. Nogle af pengene skal bruges til en computer, så han ikke længere skal bruge sin egen til PurhusNet, og så familien ikke mere skal koordinere deres pc-opgaver stramt, fordi "husherren" besætter maskinen.

Der skal anskaffes et digitalt kamera, der gør det lettere at få billeder på hjemmesiden, og Jens Peter Hansen vil købe diverse programmer, så "- jeg ikke selv er nødt til at opfinde den dybe tallerken hver gang"

Desuden bliver der råd til at give web-master Hansen løn for indsatsen, omend timelønnen bliver meget beskeden. PurhusNet har nemlig vist sig at kræve langt mere arbejd, end han optimistisk regnede med fra starten.

De 75.000 kroner er et engangsbeløb, der skal bringe projektet godt i gang. Tidligere har også folkeoplysningsudvalget bidraget med tilskud.

- Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem bevilling og aktivitet. Jeg søgte om 136.000 kroner og fik 75.000. Så kan ministeriet ikke regne med, at jeg kan gennemføre alt det, jeg nævnte i ansøgningen. Men måske kan jeg søge om resten til næste år, siger web-masteren.

chart.dk