PurhusNet > Om PurhusNet > Amtsavis 7-5-99

Webmasteren blev fanget i nettet          Amtsavisen 7. maj 1999
PURHUSNET: Med 10.000 besøgende på det første halve år en gedigen, men tidkrævende succes

Af Frode Thorhauqe PURHUS: Man bliver så at sige fanget i nettet. Men når det kører så flot, skal man holde liv i dyret.

Sådan kommenterer webmaster Jens Peter Hansen den enorme succes, hans projekt PurhusNet har fået på mindre end et halvt år.

PurhusNet blev søsat den 12. november sidste år og er løbende opdateret. Flere og flere, både private, virksomheder og foreninger, får deres hjemmesider og e-mail adresser optaget. Nettet består nu af 203 sider, der rummer 750filer og fylder 5,3MB og forleden kiggede besøgende nummer 10.000 indenfor.

For Jens Peter Hansen, der har påtaget sig at holde styr på det hele, er det en vældig arbejdsindsats - men ikke en byrde, for han betragter det som en hobby.

De seneste to måneder har han brugt 120 timer på PurhusNet, og telefonregningen viser, at 50 af disse timer har været med net-tilslutning.

Hvor meget han har brugt de foregående fire måneder har han ikke styr på - men det er næppe mindre. Men i begyndelsen af marts fik projektet en bevilling fraIndenrigsministeriets Landdistriktpulje. En bevilling, der sikrer webmasteren en - om end beskeden - løn for indsatsen, og så er han jo nødt til at tælle timer.

Skoledebatten

- Det var helt klart skolestrukturdebatten, der for alvor satte gang i PurhusNet. Statistikken for det første halve år viser da også, at den mest sete side handler om debat, og at den dag, økonomiudvalget frigav sin indstilling til byrådet om skolestrukturen, mønstrer det største antal gæster på nettet, fortæller Jens Peter Hansen.

En udførlig og detaljeret statistik kan ses på PurhusNet.

Selvom nettet har udviklet sig eksplosivt, mener Jens Peter Hansen alligevel, at for få virksomheder benytter sig af tilbuddet om at blive omtalt, enten med egen hjemmeside eller med en kortfattet beskrivelse, og han er gerne behjælpelig med det praktiske.

- Det er jo gratis reklame. Men det kan være, folk ikke tager et tilbud om gratis-ydelser alvorligt, siger han.

For at gøre PurhusNet så fuldkomment som muligt har Jens Peter Hansen undersøgt, hvor mange hjemmesider og e-mail adresser i kommunen, der endnu ikke er med. Derefter har han kontaktet de pågældende, for han "lægger ingen ind" uden efter aftale.

For at nettet rigtig kan leve op til intentionerne, kan webmasteren godt ønske lidt mere aktivitet på det diskussionsforum, der er indlagt på siden. Dér kan folk komme af med korte kommentarer til aktuelle begivenheder, læse andres meninger og lufte deres egne. Men der er ikke rigtig kommet gang i det.

- Det skyldes formentlig, at det først blev oprettet, da skoledebatten var slut, mener Jens Peter Hansen.

Selvom nettet tager meget tid, løber han ikke af pladsen i utide. Da kommunen gav den første bevilling til at komme i gang, var aftalen, at projektet foreløbig skal køre i tre år, og i den tid står Jens Peter Hansen ved roret.

Derefter er det meningen, at der skal nedsættes en brugergruppe, der skal styre foretagendet. De første interesserede til en sådan gruppe har allerede meldt sig 

chart.dk