PurhusNet > Foreninger > Højvang

 

Andelsbofællesskabet Højvang
Egevej 4-20, Øster Bjerregrav v. Randers

Beboerne samlet til træplantning maj 99

 

Indkørsel til bofællesskabet HøjvangHvem er vi?
Andelsbofællesskabet Højvang omfatter otte husstande, for tiden med 13 voksne mellem 36 og 56 år, samt 8 børn og unge.

Alle voksne er udearbejdende, men en af beboerne er deltidsmekaniker og har et værksted på Højvang (kan være praktisk!). Hop op til toppen

 Se Højvang på landkortet

Baghaver til nr. 6-14

Boligerne
Andelsbofællesskabet Højvang er bygget op omkring en mindre gård. Det tidligere stuehus benyttes nu som fælleshus, og to af længerne er erstattet af andelsboliger i samme ydre dimensioner som de oprindelige bygninger. Nybyggeriet er tegnet af Peter Krogh, Randers. 

Ovenlys sikrer dagslys året rundt

Boliger: Andelsboligforeningen omfatter otte andele, her af syv på 93-96 m2 og en enkelt på 73 m2, i to planer. I stueetagen er der et stort køkken/ alrum og et vindfang med klinker. En vindeltrappe fører op til 1. sal, hvor der er 3(2) værelser og et badeværelse med bruseniche.

Boligerne er velisolerede og karakteriseret ved spændende individuelle løsninger mht. etageadskillelse og indretning. To døre til både gård og have, et vindue i tagryggen, og glas over dørene på 1. salen sikrer dagslys i alle rum året rundt. Tre andele har brændeovn. Hop op til toppen
Tid til hygge sammen med gode naboer

Fælleshuset
Højvangs fælleshus – det oprindelige stuehus – rummer et vaskehus med fælles vaskemaskiner, tørretumbler, Haver og Højvang's fælleshuset lille tørrerum, stort køkken, stor spisestue/opholdsstue,  aktivitetsrum til håndarbejde o.lign. og et gæsterum. Desuden er Tip-top køkkenfaciliteterder et antal rum som udlejes til interesserede beboere og anvendes til kontor, legerum, eller værelse for unge i en periode, før de flytter 'rigtigt' hjemmefra.

Stuer/køkken såvel om gæsterummet kan reserveres af beboerne, når man har brug for det. Hop op til toppen 

 

 

Boligafgift
Huslejen er i øjeblikket på 4250 kr. pr. måned. Dertil kommer betaling for elforbruget i egen bolig.

Vedtægter
Klik her for at se vore vedtægter - de ligger som PDF fil og læsning kræver derfor Acrobat Reader Hop op til toppen

Fællesspisning udenfor husHøjvang til hverdag
Madordning: På Højvang samles vi til fællesspisning ugens tre første dage. Rent praktisk står hver voksen, som deltager, for en uges madplan og indkøb, mens madlavning og opvask fordeles et antal uger frem i tiden med et fast antal opgaver pr. person. Deltagelse i ordningen er frivillig.

Gode muligheder for avl af egne grøntsagerUdendørs arealer: Hver andel har en lille have, men derudover har vi store grønne områder, inkl. en stor fælles køkkenhave, drivhus, en mark til frilandsgrise, samt hønsegård. Pasningen af havearealer og husdyr, recirkulering af aviser, glas mv., og andre praktiske opgaver er fordelt blandt beboerne.

Arbejdsdage: Bofællesskabet har en ca. månedlig arbejdsdag, som ofte starter med fælles morgenmad. Opgaverne afhænger af årstiden, vedligeholdelsesplanen mv..  Et stort projekt i 2002 var etablering af terasse og petanque-bane i gården.

 

Lægning af fliser til ny terasse

Nye grise i folden

 
Hop op til toppen

Højvang til fest
Børn skal have mulighed for at klatre i træerVi har en række faste traditioner i årets løb, der som regel omfatter påskefrokost/-middag, Skt. Hansaften, Mortensaftens-middag, julepyntning i fælleshuset, julefrokost (hvor alle børn og voksne på Egevej inviteres med) og nytårsaften (hvor der som regel også er andre gæster med).

Venteliste/andele til salg
Du er velkommen til at kontakte os for oplysninger om andele til salg.  Se Kontaktpersoner for yderligere information.

 

Hop op til toppen
Kontaktpersoner

Ønsker du flere oplysninger om Højvang eller Øster Bjerregrav/Randers-området?

Ønsker du at komme på venteliste/høre nærmere om andele til salg?

Så kontakt en af følgende personer:

      Hanne Rasmussen (86 45 43 04)

      Søren Erik Nissen (86 45 43 58) Hop op til toppen

Lokalområdet
Øster Bjerregrav og den tilstødende landsby Over Fussing har tilsammen ca. 1000 indbyggere. I Ø. Bjerregrav er der en Dagli' Brugsen med åbent alle ugens syv dage.

Ø. Bjerregrav ligger i Purhus kommune, som har pasningsgaranti. I Ø. Bjerregrav er der dagpleje for de små og børnehave fra 3 års-alderen. Skolen midt i byen er en enkeltsporet skole fra børnehaveklasse til 9. klasse. I 'Fritteren', som ligger lige ved siden af skolen, kan børnene fra børnehaveklasse til 3. klasse blive passet udenfor skoletiden.

Byen har også en meget aktiv idrætsforening, sportshal, musikskole, folkedanser-forening, FDF-spejdere, og kort afstand til rideskole og golfklub.

Der er rutebil-forbindelse til Randers og Viborg.

 

 Hop op til toppen
 

 

Siden er sidst ændret 03 February, 2003