PurhusNet > Foreninger > Fussingø-gruppen > Påskeudstilling 2002

 

 Syn for sagn
Kunstudstilling påsken 2002 på Fussingø Slot

Udstillingen er åben kl. 10.00 - 16.00

Lørdag-søndag 23.-24. marts
Torsdag d. 28. marts til mandag 1. april
Lørdag-søndag 6. - 7. april

Efter aftale åbent for grupper 25. - 27. marts og 6. - 7. april

Entré: 20 kr. for voksne - Kafé med kaffe, te og kage

Her finder De Fussingø Slot

I hele påskeperioden 2002 er Fussingø Slot ramme om en
spændende kunstudstilling, som fortjener at blive bekræftet ved selvsyn.

Se værker af:
 Ivan Boytler
 Jens Bredholt
 Kirsten Bøggild
 Jessie Husum
 Lone Nørbo

Sammen med fem etablerede kunstnere fra Østjylland og Fyn har Fussingø-gruppen arrangeret en oplevelsesrig kunstudstilling på Fussingø Slot. Traditionen tro er der lagt vægt på kvalitet og harmoni, og hvor kunstnerne dygtigt udsmykker de enkelte stuer med kunstværker på gulv og vægge. Der vises varieret billedkunst i akryl, akvarel, gouache, litografi - unika skulpturer i glas med kobber, sten og i marmor med aluminium og ler. Udstillingen breder sig over ca. 500 m2, som fordeler sig i 15 stuer på 2 etager.

På Fussingø Slot udstiller kunstnerne for første gang som en gruppe. Tidligere har de hver for sig deltaget på mange udstillinger i ind- og udland, heraf på flere censurede udstillinger.

Billeder af Bøggild og glaskunstt af Boytler Glaskunst af Boytler og malerier af Bøggild
Glaskunst af Boytler og malerier af Bøggild
Maleri af Kirsten Bøggild
Værker af Jessie Husum

Ivan Boytler, Kværndrup
Glasmager og keramiker
Jeg har i de seneste 15 år haft den fornøjelse, at kunne leve af min kunst, indenfor mange forskellige genrer.
Et af mine specialer er udsmykningsopgaver, hos virksomheder, institutioner samt butikker. Opgaverne har et bredt spektrum vedrørende materialevalg, lige fra sten/kobber/glas/stentøj etc.

Min inspiration opstår spontant, når jeg står foran en virksomhed, institution m.m. og fornemmer, hvad den bygning og stedet samt atmosfæren, fortæller mig. Derudfra, vil jeg komme med mit ideoplæg til udsmykningen.

Udover udsmykningsopgaver, arbejder jeg også med unikaskulpturer, i de samme forskellige materialer som før nævnt. Meget inspiration til dette, henter jeg gennem musik og gennem rejser til fremmede kulturer, som begge er nogle af mine store interesser.

Jens Bredholt, Knebel
Kunstmaler
Jeg er en virkelighedsfortæller. Sådan har det været fra jeg første gang tegnede i en tyrkisk landsby, slået af en overvældende glæde ved det sete. Et firbens grønne muskel på en rosa klippe. - Langt senere blev det landet højt mod nord- hvor bardehvalerne bor. Færøerne - Grønland og Nordnorge, hvor tågen og regnen vælter ned over en tung umbragrøn fjeldside. Altid det sete.

Senest har jeg arbejdet i Uganda, hvor maleren må styre sig for ikke helt at fortabe sig i papegøjefarver. Smittet af tropisk overflod, men skyndsomst tilbage til jordfarverne, og den sære brudte nordiske gråtone.

Alt det har jeg forsøgt at give videre på utallige udstillinger i Danmark og udlandet igennem 25 år.
Læs mere om Jens Bredholt

Kirsten Bøggild, Bjerringbro
Billedkunstner
Jeg har altid malet. Min første udstilling var i 1976. Siden da er det blevet til ca. 200 udstillinger.

Farverne er det, der optager mig mest. Jeg ønsker at finde ind til deres hemmeligheder - der, hvor det "vibrerer" og bliver til musik for øjet.

Inspirationen kommer fra det i dagligdagen nærværende: mennesker, heste, fugle etc. Hvis jeg maler landskaber, er det ikke, som jeg ser det, men som jeg oplever det.

Mit livssyn er positivt, og det forsøger jeg at afspejle i billederne.
Læs mere om Kirsten Bøggild

Jessie Husum, Skanderborg
Billedhugger og maler
Jessie Husum er udlært billedhugger på Aarhus Kunstakademi. Gennem en del år var det fremstilling af stenskulpturer, der fascinerede, men senere blev aktiviteterne i højere grad koncentreret om modellering i ler og gips, hvor modellerne kan støbes i aluminium eller bronze. Desuden har maling med akvarel og olie og akryl de sidste år fyldt mere i produktionen.

lnspirationskilderne er hentet fra naturoplevelser såvel herhjemme som på inspirationsrejser til Israel, Færøerne, USA, Italien og andre steder.

Jessie Husum har deltaget i mange censurerede udstillinger og leveret en del udsmykninger
Læs mere om Jessie Husum

Lone Nørbo, Grejs
Kunstmaler
Lone Nørbo's billedverden er hovedsageligt præget af mystik. At noget svævende, det er der og så alligevel ikke. Man ser antydninger af mennesker, landskaber, huse. Realistiske fragmenter i et dyb af en anden verden. Hverdagen fortæller eventyr. Billederne er smukke, venlige, blide.

Farverne og lyset lokker øjnene på en rejse ind i en både kendt og ukendt verden. Lone Nørbo blander farverne direkte på lærredet, arbejder gerne med flere lærreder af gangen og maler over igen og igen, for at få dybet og lyset frem. De underliggende lag arbejder med, for at få den rette spændstighed i billedet. Hun arbejder i mange forskellige formater og hendes inspiration er forskellige sanseindtryk, som for eksempel et lysglimt i naturen, et foto i avisen, en samtale og lignende som omsættes i selvstændige billedudtryk.

Hop til toppen

 

chart.dk 

Siden er sidst ændret 23 March, 2002