PurhusNet > Aktiviteter > Malvinas Hus

 

Malvinas Hus
Malvinas Hus (historien bag) er beliggende Stationsvej 47, 8981 Spentrup. Huset er indrettet med et mødelokale med plads til ca. 30 personer, hvor der er adgang til et thekøkken. Ligeledes er der atelier/mindre mødelokale. Disse 2 lokaler kan benyttes til foreningsmøder m.v. Henvendelse herom kan rettes til husets pedel Birthe Enevoldsen, Skelvej 29, 8981 Spentrup, tlf. 86 47 70 47.

Huset er ligeledes indrettet med Blichers Mindestue med Blichersamlingen. Blichers Mindestue har følgende åbningstider:

    1. april – 1. oktober: Hver lørdag og søndag kl. 14,00 – 17,00 samt tirsdage og onsdage fra 16. juni til 15. august. Gruppebesøg kan bestilles udenfor de nævnte åbningstider.

Mødelokalet og ateliet udnyttes ofte til kunstudstillinger. Adgang til sådanne udstillinger følger åbningstiden for Blichers Mindestue. Herunder gives lejlighedsvis omtale af aktuelle udstillinger.

Udstilling i april 2005

Sæson 2005 r åbnes med en udstilling, hvor to grupper af lokale unge kunstnere viser deres arbejder på lærred og med glas.

Charlotte Bundgaard, Lisbeth Hansen, Camilla Cramer, Tanja Lauridsen og Cecilie Brinck Nielsen har igennem Purhus Ungdomsskole deltaget i et kursus hos glaskunstneren Anita Jensen. Det er der kommet en række spændende resultater ud af, som de unge glæder sig til at vise frem.

Med Helle Friis Olsen som tovholder er der samlet en gruppe unge malende kunstnere: Katrine Mathiasen, Katrine Friis Olsen, Pernille Friis Olsen, Rikke Wolff og Anja Andersen. Nogle af disse har tidligere udstillet på Censurfri 2004 i Randers.

Herunder billeder af udstilling samt en del af de unge kunstnere.

Som det fremgår er det en spændende udstilling med stor variation under fællesnævneren unge, der kan lide at arbejde med kunst som udtryksform.

 

 

 

Udstilling i september 2003

THERA HOEYMANS - ACRYL MALERIER
Den hollandsk fødte Thera Hoeymans håndterer en bred vifte af kunstneriske talenter: Sanger, komponist, studievært, forfatter, maler m.m. Men det er maleriet, den kreative kunstner har dyrket siden barndommen. Og det er den åre, hun vender tilbage til. Igen og igen.

Thera Hoeymans har udstillet rundt om i landet gennem de sidste 10 år. Allerede som helt lille viser Thera Hoeymans stor interesse for at udforske sit kreative talent. Hun maler og tegner fra hun kan holde fast om en blyant, og allerede som 7-årig maler hun sit første oliemaleri.

Hun arbejder ikke med skitser, men lader farverne tale frit og give formen. En samtale med sjælen og de indre billeder får frit spil. Man fornemmer næsten en metafysisk undertone i farvevalg og motiverne kaster sig lidenskabeligt ud af lærredet og ind mod beskueren.

Det er værker, der vil opleves, ses og modtages. Selv siger den unge maler om sine værker:

    'I maleriet finder jeg et åndehul - en kraft, der går ud over ord og længere end mening. Et samspil mellem tanken og det utænkelige kan gives fri i et rum, hvor den eneste man skal se i øjnene, er sig selv. Og i det spejlbillede skabes værket'

Læs mere på Thera Hoeymans egen omfattende hjemmeside og se et stort udvalg af hendes billeder

Thera Hoyemans udstiller i Malvinas Hus

 

Siden er sidst ændret 03 April, 2005