PurhusNet > Aktiviteter > Sagt-Gjort-Skrevet > Dyrby vindmølle

 

Dyrby mølle med ødelagt vingeDyrby vindmølle pilles nu ned

En 99 kW Windmatic vindmølle placeret umiddelbar vest for Dyrby får nu endelig fred efter en ca. 15-årig tilværelse i til tider strid modvind. Og her tænkes ikke på vinden.

Møllens placering meget tæt på naboejendomme har over en lang årrække medført arbejde til offentlige instanser og advokater. Purhus kommune - der vel at mærke ikke var godkendende myndighed på opstillingstidspunktet - gik endda så vidt som til at tilbyde et tilskud på 100.000 kr. til flytning af møllen.

I juli måned blev møllen ramt af et lyn med en smadret vinge som resultat. Dette sammenholdt med en skrotningsordning for ældre møller betyder nu, at firmaet Jysk Vindkraft har erhvervet møllen med henblik på nedrivning. Deres motiv er, at for at skaffe fornuftig økonomi i nye mølleprojekter, skal de råde over et større antal såkaldte skrotningsbeviser erhvervet ved at fjerne ældre møller. Faktisk har en 99 kW mølle en beregnet værdi på over en halv million, hvilket efter diverse omkostninger og en delen i porten mellem køber og sælger typisk giver i nærheden af 200.000 kr. til ejeren af den gamle vindmølle.

 

Siden er sidst ændret 26 September, 2002